Stralend tot diep in de nacht

De eindejaarsperiode is ideaal om eens uitgebreid te experimenteren met make-up. Favorie- ten voor dit seizoen zijn onschuldige bambi-ogen en rood-rode lippen. Maar nooit tegelijk!

U maakt zich klaar voor een avondje uit, u werpt een strenge blik in de spiegel en... daar is die eeuwige vraag weer: hoe ga ik me opmaken? Het antwoord: baseer u simpelweg op de kleren die u gaat aantrekken, maar ga iets opvallender en speelser te werk dan u overdag zou doen. Wie straalt, zit goed.

Voor de ogen

Omfloerste bambi-ogen zijn de hit van dit seizoen. Als u niet graag een eyeliner gebruikt, kunt u hetzelfde effect bekomen door met een potlood de wimperranden na te tekenen. Breng op uw bovenste ooglid een donkere kleur aan en laat die onder de wenkbrauwboog vervagen in een blekere of oplichtende kleur. Dat contrast maakt uw gelaatstrekken zachter en doet uw ogen groter lijken. Om het effect compleet te maken en uw blik extra expressie te bezorgen, zijn enkele laagjes mascara een must.

Onze keuze 3 Divinora Guerlain ( foto 1- euro22,98) is een mascara die de wimpers doet krullen en het oog mooi omkadert. Op het bewegende ooglid kan een goudkleurige oogschaduw (mono: euro 23,49).

3 Blikvanger bij Dior is Palette Dior Twist. In het opvallende spiegeldoosje zit een oogschaduwtrio (en ook een voor de lippen): euro 47,71. Voor XXL wimpers is er Maximeyes, mét megaborsteltje (euro 24,10). En ook met de Ombre paupière mono mag u gezien worden (euro 22,86 – foto 5).

3 De oogschaduw van Nivea zit schattig verpakt in transparante blokjes, ook de zachte glanstextuur en het kleurenpalet zijn geslaagd. In antraciet, kopergoud en olijfgroen (euro 9,99).

3 Double Extension is de nieuwe mascara van L’Oréal. Hij heeft twee kanten: een witte, om de wimpers te verzorgen, en een bruine om ze te verstevigen en te verlengen zonder klonteren (euro 15- foto 2).

3 Liquid Eye Liner Versace doopt uw ogen in metaalglans, zwart-rood, violet of groen (euro 24,75). Vergeet ook de Crème gloss voor sensuele lippen niet (euro 21,50).

Tip: Om te voorkomen dat uw hand gaat beven, steunt u met uw elleboog op een tafel of het rekje van de lavabo.

Voor de mond

Als gouden regel geldt nog steeds dat u uw ogen beter niet te zwaar opmaakt als u uw mond in de verf wilt zetten. Maak een keuze: ga voor felrood of voor onopvallend beige of een eenvoudige gloss.

Onze keuze 3 Brillant Scintillant van Chanel (euro 27,45) kunt u met de vingers of met een penseeltje aanbrengen en staat ook mooi op lippenstift. Voor een mega-effect combineert u met de zilverkleurige mascara Cils Réflecteurs( euro 22,87).

3 Helena Rubinstein creëerde 3 roodtinten voor de make-uplijn Stellars: Star Pink Lab, Star Red Lab en Star Brown Lab (lippenstift euro 23,76 en gloss euro 21,25 – foto 6)

3 Glossy Gloss Cristal van Sisley geeft uw lippen een schijn van parelmoer en maakt ze gladder (euro 27,50).

3 Sal 29 Perfect Lips (Laboratoires Geymonat) bevat actieve bestanddelen met een rimpelremmend effect. Voor meer volume en veerkracht (euro 16).

Tip Gebruikt u een potlood? Kies dan dezelfde kleur als uw lippenstift. Een tintje lichter of een huidkleurige tint kan ook. Neem geen donkerdere kleur, want daarmee vervormt u uw glimlach.

Voor de huid

Een stralende huid is de essentie van een feestelijke make-up, stelt specialist Bouzouk. Dat wil echter niet zeggen dat u altijd een zware, dekkende fond de teint moet gebruiken. Kies voor transparant en voor teintverfraaiers, eventueel met een abrikooskleurig accent wanneer u vindt dat u er vermoeid uitziet.

Onze keuze 3Rimmel Double Act Foundation is een fond de teint die voorkomt dat de huid glimt en die hydrateert (euro 9,99). Mooi is ook de oogschaduwroller in zilver- en bronskleur (euro 7,49).

3 Teint contrôle impeccable van Nina Ricci (euro 34 – foto 4) geeft uw huid een natuurlijke uitstraling, Mousse de Blush uw wangen een winterwarme gloed (euro 21).

3 Ideal Matte van Estée Lauder maakt de huid mat en de luchtige textuur heeft een oplichtend effect. Met UV-filter en verkrijgbaar in zes tinten (euro 36,96).

3 De Fond de teint fluide poudré van T. LeClerc (euro 30- foto 8) heeft een anti-glimmend effect en bestaat in 7 tinten. n

A Virginie Draelants

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content