Zij hebben gewonnen!

Te groot, te klein, te mager, te dik. Een figuur die veranderd is na gezondheidsproblemen. Een nieuwe haarkleur die je look verandert. Een beroepsleven in uniform, waardoor je het kleren kiezen wat verleerd hebt. Een buikje dat de herontdekte pleziertjes van het (brug)pensioen verraadt. En dan nog de vraag wat je wel of niet meer kan dragen na je vijftigste. We vroegen jullie naar jullie modevragen en jullie hebben massaal geantwoord, waarvoor hartelijk dank! En nu presenteren we jullie op de volgende bladzijden de vijf winnaars die door e5 mode bedacht werden met een nieuwe look. Onze vijf geweldige modellen-voor-één-dag keerden huiswaarts met kleding ter waarde van € 300 én met heel veel goede raad die hen zal helpen om een nieuwe garderobe samen te stellen.

Geert Hertooie, 53, 1m82

Zijn vervroegd pensioen heeft hem wat extra kilootjes en een buikje opgeleverd. Bovendien was deze meteoroloog gewend om een pak te dragen. Wat nu?

De goede raad van de styliste van e5 mode

Om zijn buikje niet te veel te beklemtonen, vermijdt Geert best broeken met bandplooien vooraan en steekzakken die breder maken.

De maat van je hemd kies je best in functie van je schouders. Als je in functie van je buik kiest, zullen je schouders te ruim zitten en dat doet je hele figuur slordig ogen.

Zeg ja tegen details (hier de pochet op borsthoogte) die de aandacht afleiden van wat je niet wil laten opvallen.

Beter een jas met reverkraag dan een hoog gesloten exemplaar. Dat verslankt.

Oppassen voor truien met strepen of prints die in de breedte lopen.

Beter een niet te strak zittend hemd dan een nauw aansluitend dat rond je buik spant.

Geert staat goed met een broek met smallere pijpen, die afslankt en hem langer doet lijken.

Marie-Rose Varewyck, 65, 1m63

Natuurlijk heeft ze een hoop diëten uitgeprobeerd, maar uiteindelijk kon Marie-Rose wel leven met die kilo’s teveel. Maar twee jaar geleden onderging deze boekhoudster om gezondheidsredenen toch een gastric bypass en verloor ze 50 kg. Door haar nieuwe figuur liet ze de kledingrekken met grote maten achter zich. En nu?

De goede raad van de styliste van e5 mode

Na zich jaren in haar kleren verscholen te hebben, moet Marie-Rose nu leren om haar pluspunten in de verf te zetten. Zoals haar taille en haar benen, die beter uitkomen met een hakje.

Marie-Rose heeft er dan wel geen last van, maar veel mensen die een grote hoeveelheid kilo’s kwijtgeraakt zijn, hebben huid te veel. In dat geval moet je erop letten dat je geen te fijne stoffen draagt, die meedogenloos indiscreet zijn. En bijvoorbeeld ook ellebooglange mouwen dragen, die de bovenarm verstoppen.

Suzanne Verhoeven, 51, 1m59

Suzanne, sinds 2006 invalide, stapelde gezondheidsproblemen op, die haar in combinatie met de menopauze deden bijkomen. En die kilootjes gaan er maar niet af. Maar ondanks alle tegenslag blijft ze positief: hoe moet ze dit aanpakken?

De goede raad van de styliste van e5 mode

Omdat ze niet erg groot is, moet Suzanne haar figuur verlengen. Bijvoorbeeld door een aansluitende lange broek te dragen, vooral geen broek die te groot is en haar breder maakt. Wel rokken die tot op de knie of net erboven vallen.

Twee efficiënte trucjes om haar figuur op te peppen: de mouwen van truien opstropen en en een lange halsketting voor een meer verticale lijn.

Ze kan haar fijne enkels accentueren met een hakje.

Prints kunnen de aandacht afleiden.

Pascaline Conte, 51, 1m80

Vijftien jaar lang was Pascaline vroedvrouw en hoefde ze zich niet druk te maken over werkkleren, omdat ze toch een wit uniform droeg. Nu ze medisch secretaresse geworden is én gekozen heeft voor grijs haar, moet ze haar garderobe onder handen nemen. En met het buikje dat verdoezeld moet worden, komen ook stijlvragen zoals ‘Wat kan ik dragen na 50?’ Komt daar nog bij dat groot zijn en lange benen en armen hebben een mens veroordeelt tot 3/4. Of niet?

De goede raad van de styliste van e5 mode

Met grijze lokken moet je erop letten dat je hippe kleren kiest om niet veel ouder over te komen.

Pascaline heeft geluk: 3/4 mouwen zijn nu net in.

Door enkellaarsjes te dragen kan ze te korte broeken verdoezelen.

Met haar mooie benen kan ze zich veroorloven om korte rokken of jurken te dragen.

Christine Schneiders, 61, 1m71

De vraag van deze sympathieke leerkracht laat zich tot één zin samenvatten: hoe kan ik me elegant kleden en vrolijke, sportieve en klassieke kleren kiezen zonder me blauw te betalen en mijn maat 48-50 mooi te laten uitkomen?

De goede raad van de styliste van e5 mode

Een V-hals en een lange halsketting doen de buste van Christine fijner lijken en verlengen haar figuur.

Bepaal je maat in functie van je schouders, anders zit je kleding bovenaan te ruim en dat verzwaart je figuur.

Draag T-shirts die tot halfweg je achterwerk komen. Niet eronder omdat je dan een groot blok creëert, dat je figuur uit evenwicht brengt.

Zeg ja tegen losvallende plooien ter hoogte van de buik, verticale prints en mouwen die lichtjes opgestroopt zijn.

En nee tegen fijne stoffen die niets verhullen.

Foto’s: Michèle Francken Styling : Sonja Mertens, Sandra De Block Make-up: Paul Hillewaere Verkoopinfo p. 178

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content