Zonder kopzorgen

Wedden dat u niet veeleisend bent? Dat u niet méér vraagt dan makkelijk bruikbare producten die uw haar gezond houden en mooi doen glanzen?

Om met een gezonde en mooivallende haardos door het leven te gaan, hoeft u geen uren meer in de badkamer door te brengen.

Ik heb vet haar en/of schilfertjes

Men zegt vaak dat problemen met vet haar erger worden door het haar vaak te wassen. Dat klopt niet als u een aangepaste shampoo gebruikt.

7*De zuiverende shampoo van Daniel Jouvance herstelt het evenwicht van vet haar dat geplaagd wordt door schilfertjes. Deze groene gel bevat een verstevigend complex op basis van fyto-algen. Te gebruiken in kleine doses (euro 5).

7*De zuiverende shampoos en dito maskers van Carita (foto 1) werden specifiek ontwikkeld voor resp. gemengd en vet haar. Het krijgt een dieptebehandeling en vindt zijn glans terug. Ook aangenaam: het parfum van peren en druiven (euro 20 en euro 40).

7*Vichy pakt uit met twee specifieke Dercos-shampoos met antischimmelformule en salicylzuur. Ze schakelen micro-organismen uit, verwijderen dode huidcellen en gaan droge én vette schilfervorming te lijf (foto 2 – euro 9,85).

Ik heb weinig en fijn haar

Met het ouderworden verliest iedereen wat meer haar maar met een adequate verzorging kunt u uw (resterende) haardos de nodige veerkracht geven.

7*De 3-in-1-shampoo met fyto-algen voor glans en volume van Daniël Jouvance reinigt zacht en verstevigt fijn, vormeloos en dof haar (euro 5).

7*De Instant Conditioner van Matrix is een ultralichte spray die het haar dikker maakt (dankzij de formule op basis van polymeren). Gebruik hem na het wassen en spoel hem niet uit. Gewoon brushen of laten

drogen en klaar is Kees (euro 14,26).

Ik heb dood of futloos haar

7*De shampoo en après-shampoo van Clairol Herbal Essence voeden het haar in alle zachtheid. Daarvoor zorgen de vitamine E en de extracten van rozenbottel en jojoba (foto 3 – resp. euro 2,39 en 2,49).

7*Niet toevallig kreeg de dagelijkse verzorgingslijn van Garnier de naam Ultra Doux mee. De shampoo met gember en sinaasschilfers werd speciaal ontwikkeld voor futloos haar (euro 2,89). En hebt u nog een extra oppepper nodig, dan is er het verstevigende crèmemasker, dat het haar in een recordtijd (3 minuten) voedt en herstelt (euro 5,50)!

Tip: Om haaruitval te voorkomen of het onder controle te houden, kunt u uw hoofdhuid tweemaal per jaar verwennen met een ampullenkuur. Vraag hierover meer informatie aan uw apotheker, in de parfumerie of bij uw kapper. Volgens sommigen even doeltreffend en minder duur: een kuur van biergistpillen (minimum 2 flesjes). Biergist stimuleert immers de groei van haar en nagels. n

Virginie Draelants

Partner Content