Blijf op de hoogte van stroomafschakelingen dankzij de app Elia 4cast

Leen Baekelandt
Leen Baekelandt Journaliste Plusmagazine.be

Met de app Elia 4cast ben je altijd op de hoogte van de situatie van het Belgische elektriciteitsnet voor de komende 7 dagen.

Elia 4cast” is een gratis service aangeboden door Elia, de beheerder van het Belgische hoogspanningstransmissienet voor elektriciteit. Het heeft tot doel de algemene bevolking te informeren over de situatie op het Belgische elektriciteitsnet in verband met het risico op stroomtekort in België tijdens de winter.
De mobiele app Elia 4cast is beschikbaar op App Store, Google Play en Windows Store. Deze app joudt u op de hoogte of er in ons land al dan niet stroomafschakelingen te verwachten zijn in de komende zeven dagen.

Situatie op het net in een oogopslag

Dankzij een kleurencode en specifieke visuals kan je onmiddellijk zien of de situatie op het elektriciteitsnet de komende 7 dagen normaal is (groen), er een risico op stroomtekort is (oranje), een risico op afschakeling (rood) of er een afschakeling (zwart) voorzien is.

Altijd de laatste informatie

De informatie wordt automatisch geüpdatet met de recentste vooruitzichten van Elia.

Vooruitzichten voor 7 dagen

Je krijgt informatie over de dag zelf en de volgende 6 dagen.

Pushberichten

Als men een risico op stroomtekort, een risico op afschakeling of een afschakeling aangekondigt of als de vooruitzichten voor de volgende dagen veranderen, krijg je onmiddellijk een bericht.

Het enige dat we betreuren is dat het om informatie voor het hele land gaat en dat je geen lokale inlichtingen kan krijgen over je woon- of werkplaats bijvoorbeeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content