De nieuwigheden in Windows Live Hotmail

Leen Baekelandt
Leen Baekelandt Journaliste Plusmagazine.be

De nieuwe Windows Live Hotmail biedt een aantal handige functies waarmee u tijd bespaart, orde op zaken houdt en zelfs Office-bestanden kunt bewerken vanuit uw Postvak IN.

De nieuwe Windows Live Hotmail biedt handige functies waarmee u tijd bespaart en meer gedaan kunt krijgen. Stel orde op zaken in uw Postvak IN, filter automatisch ongewenste berichten en werk in Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden in uw Postvak IN. Gratis, zelfs als u geen Microsoft Office op uw pc hebt geïnstalleerd.

Geen spam en ongewenste mails

Microsoft SmartScreen-technologie is zo ontworpen dat ongewenste e-mail wordt geblokkeerd voordat het in je Postvak IN terechtkomt. Bovendien worden afzenders van vertrouwelijke berichten gecontroleerd, bijvoorbeeld berichten met financiële gegevens.

U kiest zelf het filterniveau voor binnenkomende berichten. Klik daartoe links op de rode knop ‘1 x klikken tegen spam’. Kiest u voor ‘Uitgebreid’ dan worden de meeste ongewenste e-mails in de map Ongewenst geplaatst. Vinkt u ‘Exclusief’ aan dan ontvangt u alleen e-mail van contactpersonen en veilige afzenders, servicemededelingen van Windows Live Hotmail en berichten van MSN waarvoor uw account is aangemeld. Alle andere e-mail wordt in de map Ongewenst geplaatst, waar deze na tien dagen wordt verwijderd.

Opmerking: Controleer regelmatig de map voor ongewenste e-mail om er zeker van te zijn dat gewenste e-mail niet per ongeluk in deze map is geplaatst.

Als u een bericht krijgt waarvan u denkt dat het spam is, kunt u dit laten weten door even te klikken op Ongewenst.

Uw mailbox opruimen

Wilt u alle berichten van een bepaalde afzender verwijderen of verplaatsen naar een andere map, selecteer dan het vakje naast een bericht van die afzender.

Klik op Opruimen. U kunt alle berichten van de afzender nu verplaatsen of verwijderen.

Als u de optie aanvinkt om berichten van deze afzender altijd te verplaatsen of te verwijderen, wordt dit vanaf dan automatisch gedaan.

Werken met Office-bestanden

Als u een Microsoft Office-bestand ontvangt als bijlage, kunt u tijd besparen door het rechtstreeks in Hotmail te openen, zelfs zonder de meest recente versie van Office. Bekijk Excel-spreadsheets, Word-documenten, PowerPoint-presentaties en meer, gewoon door op de bijlage te klikken in Hotmail.

  • Open een Office-bestand dat u als bijlage hebt ontvangen in Hotmail door naast de bijlage op de naam van het bestand te klikken om het te openen in je browser.
  • Als u klaar bent met het bestand, klikt u op de Hotmail-link in de koptekst om terug te gaan naar Hotmail.

Als u een Office-bestand dat u hebt ontvangen als emailbijlage wilt bewerken, klik dan op de naam om het in de browser te openen.

  • Klik vervolgens op Bewerken in de browser en wijzig het bestand.
  • Klik op Opslaan.
  • Sluit het bestand en kies of je de wijzigingen wilt verzenden als antwoord.

Bekijk al uw e-mails op één plek

Stel Windows Live Hotmail in voor verschillende e-mailaccounts en krijg toegang tot services als Gmail, AOL Mail en Yahoo! Mail. U kunt e-mail van al deze accounts verzenden en ontvangen via Hotmail.

  • Klik in het linkerdeelvenster naast Postvak IN op het pictogram Extra en klik vervolgens op E-mail ontvangen van een ander account.
  • Klik op E-mailaccount toevoegen, typ het e-mailadres en wachtwoord voor het gewenste account en volg de instructies op het scherm.
  • Selecteer de map waar de e-mail van dit account moet terecht komen. U kunt ook een gekleurd pictogram selecteren om e-mail van dat account te markeren. Klik als u klaar bent op Opslaan.

Opmerking: als u over meerdere Hotmail-accounts beschikt, kunt u Windows Live ID’s koppelen om gemakkelijk tussen de verschillende accounts te kunnen overschakelen zonder u opnieuw aan te melden. Meld u aan bij uw account en klik onder Andere opties op Gekoppelde ID’s en volg de instructies op het scherm.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content