De populairste video’s in België sinds 2005

Leen Baekelandt
Leen Baekelandt Journaliste Plusmagazine.be

YouTube viert zijn 10de verjaardag! Intussen maken dagelijks miljoenen mensen online kennis met video’s van over heel de wereld.Welke video’s werden in die periode het meest bekeken?

YouTube heeft maar liefst 1 miljard gebruikers – een derde van alle internetgebruikers – en is het beschikbaar in meer dan 70 landen. Vandaag wordt er elke minuut 300 uur video opgeladen op YouTube. Dat is 12 keer zoveel als 5 jaar geleden.

De 10 meest bekeken muziekvideo’s in België sinds 2005

Gangnam Style staat ook in België op de eerste plaats van meest bekeken muziekvideo’s. Maar trots zijn we vooral op dat talent van eigen bodem Stromae met twee video’s in de top 10: Papaoutai en de bekende clip Formidable (ceci n’est pas une leçon).

De 10 meest bekeken video’s in België

De meest populaire video’s ‘allerlei’ in België worden aangevoerd door de wereldwijde nummer 1 van een baby die in de vinger van zijn broertje bijt: Charlie bit my finger – again! Talentshows wekken duidelijk interesse van de Belg: een vierjarig jongetje dat Gangnam Style danst in Belgium’s Got Talent en Susan Boyles eerste verschijning in Britain’s Got Talent staan beiden in de top 10 van meest bekeken video’s in België sinds 2005. Verder doen Franstalige YouTubers Cyprien en Norman het goed met 3 video’s, en zien we ook fenomenen zoals het uitpakken van speelgoed opduiken in de Belgische top 10.

Leuke weetjes over YouTube

  • De meest bekeken video allertijden, Gangnam Style, wordt nog steeds 1 miljoen keer per dag bekeken
  • Me at the Zoo was de eerste video, de tweede was My Snowboarding Skillz
  • De helft van de YouTube views wereldwijd zijn op mobiele toestellen.
  • De populairste kat op YouTube is Nyan Cat (original).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content