Facebook: hoe doe je dat (niet)?

Uitgever Visual Steps heeft al een boel laagdrempelige boeken over internettoepassingen op zijn actief. Nieuwste in de rij is eentje over Facebook voor senioren.

Eigenlijk is het aanmaken van een Facebookprofiel niet zo moeilijk: de internetfirma maakt er immers een erezaak van om zo gebruiksvriendelijk mogelijk te zijn en past geregeld de procedures aan, zodat het nog makkelijker werkt. Maar voor wie alles graag op voorhand even doorneemt, een en ander later wil aanpassen of iets nieuws wil uitproberen, is dit boek een handige nieuwe gebruiksaanwijzing. De ‘voor senioren’ toevoeging aan de titel vinden we eerlijk gezegd een beetje flauw: het gaat immers gewoon om een basis worktool, die voor iedereen geschikt is die Facebook als particulier wil gebruiken en niet meteen aan een professionele inzet denkt.
Makkelijk aan dit soort boeken van Visual Steps is dat ze voortdurend met screenprints werken, zodat je stap voor stap de dingen uitgelegd krijgt, met veel beeld en weinig tekst. Puntje van kritiek is wel dat een en ander niet meer echt up to date is. Zo is de privacy-instelling “vrienden van vrienden” al enkele tijd verdwenen en is de layout van een aantal schermen ook veranderd. Maar verandering is nu eenmaal eigen aan Facebook, informaticaboeken zijn wel vaker al gedateerd als ze uitkomen en de verschillen zijn niet zo groot dat het boek al meteen verouderd is.

Werken met Facebook voor senioren – Visual Steps – isbn 9789059055117

Partner Content