Gratis TomTom-app waarschuwt voor flitsers

Leen Baekelandt
Leen Baekelandt Journaliste Plusmagazine.be

GPS-specialist TomTom lanceerde deze week een nieuwe app voor Androïd die je waarschuwt voor vaste en mobiele snelheidscontroles.

Veilig rijden betekent natuurlijk dat je je aan de voorgeschreven snelheidslimieten houdt. Maar in tijden van flitsmarathons kan een beetje extra hulp soms wel welkom zijn. Een gewaarschuwd mens is er immers twee waard. En niet overal is een zone 30 of een tijdelijke snelheidsbeperking even duidelijk aangegeven.

De nieuwe app TomTom Flitsers voor Androïd kan je helpen om je overal aan de voorgeschreven snelheid te houden. De app die sinds deze week beschikbaar is in ons land, waarschuwt je voor vaste en mobiele snelheidscontroles en trajectcontroles in volgende landen: Nederland, Andorra, Argentinië, Australië, België, Brazilië, Bulgarije, Canada, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Gibraltar, Griekenland, Hongkong, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Lesotho, Letland, Litouwen, Luxemburg, Maleisië, Malta, Monaco, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, San Marino, Servië, Singapore, Slowakije, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika.

Bestuurders waarschuwen elkaar

Het principe is vergelijkbaar met dat van bijvoorbeeld Coyote. een actieve communty van zo’n 4,6 miljoen automobilisten wisselt in realtime flitslocaties uit. Hoe meer mensen de app zullen gebruiken, hoe accurater de mobiele flitscontroles zullen worden.

Mensen met een TomTom-gps konden al langer (tegen betaling) van deze service genieten, de nieuwe app stelt de dienst ook gratis ter beschikking van niet TomTom-gebruikers die beschikken over een androïd-toestel.

Handig in gebruik

De app is eenvoudig te gebruiken. Je kiest zelf voor welke snelheidscontrole je een waarschuwing wil, de vaste, de mobiele, de trajectcontroles en hoe lang op voorhand je een waarschuwing wil. Je kan ook een handige overlay activeren die aangeeft hoe snel je mag rijden en hoe snel je rijdt en die open blijft ook wanneer je andere apps activeert.

De app is gratis te downloaden in de Google Play Store

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content