Luchthaven Schiphol gebruikt Google Glass

Leen Baekelandt
Leen Baekelandt Journaliste Plusmagazine.be

Amsterdam Airport Schiphol is onlangs gestart met Google Glass proeven in de terminal en op het landingsterrein. Het wil enerzijds meer inzicht krijgen in de reizigersbeleving en anderzijds het werk van de medewerkers op het terrein vergemakkelijken.

App voor medewerkers

Schiphol heeft een app voor Google Glass ontwikkeld die luchthavenmedewerkers moet helpen hun werk buiten, op het luchthaventerrein te vergemakkelijken en te vereenvoudigen. De app voor Google Glass biedt op een efficiënte manier toegang tot informatie en kan helpen bij het verzamelen van informatie via locatie-bepaling en door het maken van foto’s. De Google Glasses worden handsfree en met spraak bestuurd. Op het scherm rechtsboven het oog wordt de opgeroepen informatie weergegeven.

Google Glasses voor reizigers

Om meer inzicht te krijgen in de behoefte van reizigers en hoe ze hun weg kunnen vinden in de terminal, test Schiphol ook in de terminal met Google Glasses. Respondenten krijgen een Google Glass op, die vervolgens vast legt hoe zij de informatievoorziening in de terminal ervaren en hun weg vinden.

Schiphol blijft voortdurend innoveren om luchthavenprocessen verder te verbeteren. Experimenteren met nieuwe technologie vormen hierbij een belangrijk onderdeel. In dit kader is Schiphol gestart met het opdoen van ervaring met Google Glasses. Op basis van tussentijdse evaluaties zal Schiphol de app voor medewerkers verder ontwikkelen. Volgend jaar wordt het besluit verwacht of de Google Glasses structureel gebruikt zullen worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content