Wunderlist: digitale geheugensteuntjes

Leen Baekelandt
Leen Baekelandt Journaliste Plusmagazine.be

Maakt u ook gebruik van briefjes en lijstjes allerhande om toch maar niets te vergeten. Probleem is dat die briefjes wel eens kwijt raken. Met Wunderlist bewaart en bewerkt u uw geheugensteuntjes digitaal en raadpleegt u ze waar en wanneer u wilt.

De ene gebruikt zijn agenda, de ander zweert bij post-its... maar dingen noteren die we niet moegen vergeten, doen we haast allemaal. Wunderlist laat u toe dit op een superefficiënte manier te doen: waar en wanneer u maar wil, op om het even welk platform of dat nu uw smartphone, uw tablet of uw computer is. Bovendien kunt u al uw kattebelltjes delen met wie u maar wil.

Wunderlist werd ontwikkeld door een jong Berlijns bedrijfje dat 6Wunderkinder heet. Hun eerste product, Wunderlist, is een bijzonder gebruiksvriendelijke en eenvoudige gratis tool die toelaat uw leven stukken beter te organiseren. In enkele seconden maakt u een nieuwe lijst aan, waarbinnen u taken kan aanmaken, deadline, bijhorende notitie, reminder, enz.

Maar wat Wunderlist voor heeft op vele andere gelijkaardige toepassingen is zijn beschikbaarheid. Wunderlist is beschikbaar voor Mac Os X, Windows, iPad, Iphone, Android, Linux en is bovendien online raadpleegbaar via elke browser. Alle lijsten worden via de Cloud gesynchroniseerd, wat betekent dat zowel het lijstje op uw smartphone als hetzelfde lijstje op uw pc steeds up-to-date is. En indien u dat wenst, deelt u bepaalde lijsten met vrienden, collega’s of familie.

In de praktijk

Download het programma op: http://www.6wunderkinder.com/wunderlist/ of via uw apps store, of reedpleeg het online op www.wunderlist.com

Welke manier u ook kiest, de eerste keer moet u zich eenmalig registreren. Dit doet u door een e-mailadres en een paswoord in te geven en op ‘Register’ te klikken.

Later krijgt u om in te loggen precies hetzelfde scherm, maar dan klikt u op ‘Login’.

Wunderlist: digitale geheugensteuntjesMeer hoeft u niet te doen om aan de slag te kunnen!

De inbox

U krijgt dan een standaard inbox met 8 taken, waarvan 1 voltooid (onderaan en doorstreept) en eentje met een rood vlaggetje. Een ‘gevlagd’ item blijft steeds bovenaan uw lijst staan.

Wunderlist: digitale geheugensteuntjes

Dit zijn allemaal voorbeeldtaken die elk handige tips tonen om gemakkelijk de wunderlist te kunnen gebruiken. Als u met uw muis over de taken gaat, dan ziet u rechts de opties verschijnen:

  • Datum invoegen (hiermee bepaalt u een deadline of een herinnering voor uw taak)
  • Bewerken opent een veld om de taak van extra info te voorzien. In dat veld kan zeer veel tekstinfo worden opgeslagen, zij het zonder opmaak. Beelden toevoegen is niet mogelijk.
  • Verwijderen.

De lijsten

Rechts ziet u een overzicht van uw lijsten en het aantal taken per lijst.

Klikt u op lijst toevoegen, dan verschijnt er een nieuwe lijst die u een naam kan geven.

Wunderlist: digitale geheugensteuntjes


Om taken aan te maken, klikt u eerst op de lijst waarbinnen u de taken wil plaatsen.
Links bovenaan voegt u in het langwerpige tekstvenster de taak toe. Zodra u op enter drukt verschijnt de taak daaronder in het lijstje en krijgt u rechts ervan de drie eerder besproken opties.

Zijn alle taken ingevoerd, dan kunt u onderaan filteren op ‘Vandaag’, ‘Morgen’, ‘de komende 7 dagen’, ‘Later’ of ‘Zonder datum’.

Wunderlist: digitale geheugensteuntjes


Van zodra u een taak instelt met einddatum op vandaag, krijgt u een melding onderaan in de filter die toont hoeveel taken er vandaag lopen.

  • De filterbalk onderaan heeft volgende eigenschappen (van links naar rechts):

    Synchroniseren (het groene cirkeltje): dit gebeurt automatisch maar kan handmatig worden uitgevoerd door er op te klikken

  • Alle (het oneindig-teken)s, door hierop te klikken krijgt u een volledig overzicht van alle taken uit alle lijsten.
  • Met ster: door hierop te klikken, krijgt uenkel de taken te zien die ‘gevlagd’ zijn
  • Voltooid, geeft u enkel de voltooide taken te zien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content