Advertorial

© Hipenstijlfotografie

48 uur in de Achterhoek: daar word je echt gelukkig van

Vakanties zijn een aaneenschakeling van geluksmomenten. Er is geen betere plek om dat te ervaren dan de Achterhoek, in het oosten van Nederland, op nog geen twee uur rijden van de Belgische grens.

Hier vind je rust en ruimte in het prachtige coulisselandschap, dat zo kenmerkend is voor deze regio. Uitgestrekte bossen wisselen elkaar af met pittoreske dorpen, statige herenhuizen en oude kastelen. Op glooiende heuvels geniet je van prachtige vergezichten. Maar deze streek heeft nog meer te bieden. De rijke traditie van het wild eten en het grote en diverse aanbod aan musea maken de Achterhoek tot een bestemming die je beslist aan je ‘bucketlist’ wilt toevoegen!

48 uur in de Achterhoek: daar word je echt gelukkig van

De paden op

Wanneer je aankomt in de Achterhoek, valt het meteen op. Na elke bocht word je verrast door een prachtig vergezicht of een karakteristieke houtwal. Je wandelt van bos naar weilanden, en van pittoreske dorpen naar historische stadjes. Voor meer dan 400 fiets- en wandelroutes kijk je op achterhoek.nl/routes of download je de Achterhoek Routes-app.

48 uur in de Achterhoek: daar word je echt gelukkig van
© Hipenstijlfotografie

Culinair genieten

Na een heerlijke wandeling, schuif je aan voor een culinair wildarrangement. Elk jaar slaan de vele restaurants en hotels in de Achterhoek de handen in elkaar om de wildliefhebber in de watten te leggen, met uitgebreide diners, proeverijen en meerdaagse wildarrangementen. Op wildetenindeachterhoek.nl vind je meer dan 60 arrangementen voor één of meerdere dagen.

Nieuw dit jaar zijn de ‘van wild naar wild’-arrangementen. Kun je niet kiezen tussen verschillende locaties of kun je er geen genoeg van krijgen? Boek dan een ‘van wild naar wild’-arrangement, een compleet verzorgd arrangement waarbij meerdere wildadressen gebundeld zijn in één arrangement. Na het diner stap je moe en voldaan je royaal opgemaakte bed in.

48 uur in de Achterhoek: daar word je echt gelukkig van
© Sven Scholten

30 musea om uit te kiezen

Na het ontbijt is het tijd voor een bezoek aan één van de prachtige musea vol toonaangevende kunst en historisch erfgoed. Bewonder schilderkunst van Piet Mondriaan en Carel Willink, wereldberoemde glaskunst van René Lalique, archeologische vondsten en prachtige kastelen: dit is maar een greep uit de schatten die de Achterhoek te bieden heeft. musea-achterhoek.nl

48 uur in de Achterhoek: daar word je echt gelukkig van
© Hipenstijlfotografie

En dan... is er nog alle tijd om te genieten van een heerlijke lunch, een bezoek te brengen aan één van de kastelen en landgoederen, wijn te proeven bij een Achterhoekse wijngaard, of de historische stadjes en Hanzesteden te verkennen. Kijk op achterhoek.nl voor meer inspiratie.

Routetip! Ontdek de nieuwe 10 street art locaties van de Art Silo Tour. Unieke verhalen uit de Achterhoek zijn op schuren, silo’s en andere agrarische gebouwen getransformeerd tot kunstwerken.

Op achterhoek.nl vind je nog meer tips en arrangementen voor een nacht of weekend weg.

48 uur in de Achterhoek: daar word je echt gelukkig van