Advertorial

Bescherm je tegen geluid

Doe eens even je ogen dicht en luister. Hoor je het verkeer, de gesprekken, misschien ook muziek? Het constante geluid belast je gehoor, ook al heb je het niet door. De juiste gehoorbescherming kan veel ongemakken voorkomen. Vraag ernaar tijdens je gratis hoortest in een Amplifon hoorcentrum. Er is meer mogelijk dan je denkt.

Vanaf 80 decibel wordt geluid hinderlijk. Vanaf 120 decibel doen onze oren letterlijk pijn van het lawaai. Een politiesirene gaat gemakkelijk boven de 170 decibel, een grasmaaier boven de 105 decibel, zelfs het geluid in een sporthal bedraagt al 70 decibel. Kan je je voorstellen wat een rockconcert met je oren doet als je dicht bij de luidsprekers de bas door je lichaam voelt daveren? Of als je de hele dag op een lawaaierige werkvloer staat?

Zelfs korte en krachtige geluidsgolven van een paar seconden vormen een risico op beschadiging van je gehoor. Ook al lijkt het dat je er geen last van hebt, de opgestapelde kleine beschadigingen leiden op termijn tot ouderdomsslechthorendheid. Blootstelling aan hevig geluid is bovendien de belangrijkste oorzaak voor aandoeningen als tinnitus. Voorkomen is dus beter- en slimmer – dan genezen. Amplifon helpt je daarbij en biedt een waaier van aangepaste gehoorbeschermers.

Blootstelling aan hevig geluid is de belangrijkste oorzaak voor aandoeningen als tinnitus.

Als gegoten

Een hoofdtelefoon is een robuuste bescherming. Al dan niet met actieve geluidsdemping of noise cancelling, een mechanisme dat het monotone achtergrondgeluid volledig dempt door antigeluid te produceren. Heel handig op reis of op kantoor. Maar een grote hoofdtelefoon is niet altijd even praktisch, soms zijn meer onopvallende oordopjes aangewezen.

De standaard oordopjes in siliconen of schuim passen zich aan je gehoorgang aan. Heel eenvoudig, en je hebt ze ook in een hoogtechnologische versie. Met de oordopjes van Knops bepaal je zelf welk geluid je filtert: van het stadsgeluid tot bijna volledige stilte zodat je je kan concentreren op je werk. Vraag ernaar in het Amplifon hoorcenter. Of laat de Amplifon audioloog oordopjes op maat maken volgens de anatomische vorm van je oren. Met hun uitgebreide akoestische filters stoppen ze elk gevaarlijk geluid. Natuurlijk zitten ze comfortabel, letterlijk als gegoten.

Onder water

Wist je dat ook water schadelijk kan zijn voor jouw gehoor? Als je vaak gaat zwemmen, kunnen het zout, de chloor of de ziektekiemen in het water een ontsteking veroorzaken. Kinderen of volwassenen met otitis moeten zich extra beschermen omdat ze anders een superinfectie riskeren. Gelukkig zijn er waterdichte en -afstotende gehoorbeschermers die elk druppeltje water uit je oren houden. Standaard of op maat gemaakt.

Bescherm je tegen geluid

Slaap zacht

Om comfortabel te slapen, mag het omgevingsgeluid niet boven de 30 db komen. Een snurkende partner, een feestje in de buurt of gewoon het straatlawaai houden ons te vaak uit onze slaap. Met de speciale ‘Sleep’ oordopjes van Amplifon daalt het geluidsniveau met 20 tot 30 db. Een garantie op een geluidsvrije nachtrust.

Zelfs voor jagers zijn er gehooroplossingen. Want een schot dat vlak bij je oren wordt afgevuurd, kan genoeg zijn om permanent doof te worden. Een Amplifon gehoorbescherming op maat blijft gegarandeerd op zijn plaats zitten tijdens de jachtpartij.