Advertorial

© HMTG/Patrick Graf

Internationaal Vuurwerkfestival van Hannover: de ideale aanleiding voor een alternatieve stedentrip in 2023

De Koninklijke Tuinen van Herrenhausen in hartje Hannover vormen komende lente en zomer het barokke decor van het Internationaal Vuurwerkfestival. Dan nemen de beste vuurwerkkunstenaars uit Europa het tegen elkaar op en zorgen ze voor spectaculaire vuurwerkshows op de beats van gecoördineerde muziek. Ook België wordt vertegenwoordigd, dit door H.C. Pyrotechnics uit Antwerpen. Team Belgium schiet op 2 september 2023 hun mooiste vuurpijlen de lucht in. De ideale aanleiding voor een meerdaags uitje naar Hannover? Jazeker!

De Großer Garten: een subliem decor

Het Internationale Vuurwerkfestival gaat door in de Koninklijke Tuinen van Herrenhausen. De in totaal vier tuinen vullen zich met barokke tuinarchitectuur, maar evengoed met een bijzondere plantencollectie. Een paar uur voor de start van het festival hoef je maar gewoon het geluid van de livemuziek te volgen en je komt zo aan bij de tuinen. De eyecatcher is de Großer Garten met een door Niki de Saint Phalle ontworpen cascade, een paleis, een galerie en een impressionante fontein van 70 meter hoog. Tijdens het festival worden er cabaret- en wandelacts voorzien samen met livemuziek in het tuintheater en op het repetitiepodium. De kleinsten worden verwend door een kleurrijk kinderprogramma en de honger wordt gestild door thematische gastronomische aanbiedingen.

©HMTG/connect-tv

De troeven van Hannover

Hannover heeft naast de Koninklijke Tuinen nog véél meer troeven. Dat maakt van het vuurwerkfestival de ideale gelegenheid om een meerdaags tripje Hannover te plannen. Dankzij de centrale ligging van de stad, pal in het midden van Duitsland, raak je er makkelijk met trein of auto. De stad huisvest een heel aantal mooie pleinen omringd met cafés en boetieks, historische- en culturele hoogtepunten en groene oases. Dat maakt Hannover net zo divers als haar inwoners.

Internationaal Vuurwerkfestival van Hannover: de ideale aanleiding voor een alternatieve stedentrip in 2023
© HMTG / Lars Gerhardts

Daarbovenop beschikt Hannover ook over een van de grootste voetgangerszones van Duitsland wat winkelen enorm aangenaam maakt. Alle hotspots van de stad werden trouwens aan elkaar gerijgd door middel van de Rode Draad wandeling: het stadhuis, de kleurrijke Nana’s van Niki de Saint Phalle langs de oever van de Leine en nog veel meer. Net buiten Hannover pronkt er ook nog het romantische kasteel Marienburg dat zeker een bezoek waard is.

Internationaal Vuurwerkfestival van Hannover: de ideale aanleiding voor een alternatieve stedentrip in 2023
© HMTG / Lars Gerhardts

Team Belgium – 2 september

De beste vuurwerkkunstenaars uit Europa zakken op vijf data van mei tot september af naar Hannover om voor spektakel in de lucht te zorgen. Ook België hoort daar bij. Het team van ‘H.C. Pyrotechnics’ uit Antwerpen zal ons land vertegenwoordigen op 2 september 2023. Zij zijn tevens de organisator van de internationale vuurwerkwedstrijd in Knokke-Heist. Daarnaast zullen teams uit Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk het tegen elkaar opnemen en de toeschouwers betoveren door de lucht op te lichten met een indrukwekkende show.

Data en deelnemende landen 2023:

20 mei – Duitsland, 10 juni – Frankrijk, 19 augustus – Zwitserland, 2 september – België, 16 september – Oostenrijk.

Voor meer informatie, tickets en overnachtingen, surf naar de website van Visit Hannover.