Advertorial

© Majer Media/Lukasz Kuczynski

Welkom in fietsparadijs Sleeswijk-Holstein!

Wist je dat de noordelijkste Duitse regio tussen de Noordzee en Oostzee een fascinerend pareltje voor fietsliefhebbers is? In Sleeswijk-Holstein kom je volop aan je trekklen dankzij een goed uitgebouwd netwerk van idyllische langeafstandsfietsroutes. Niet alleen de stad Kiel, maar ook de ongerepte Duitse Waddeneilanden liggen op de route van fervente fietsers.

Spring in het zadel en word ontdekkingsreiziger

Sleeswijk-Holstein ligt in het wat minder bekende noorden van Duitsland, en dus voel je je hier automatisch een beetje een ontdekkingsreiziger. Van een verrassende bestemming gesproken! Je kijkt je ogen uit op de brede stranden en duinen, en de zee die het levenstempo bepaalt. De wind streelt je haren, en alleen al van het aroma van zeelucht in je neus kom je automatisch in vakantiesfeer. Maar daarnaast word je ook overrompeld door de rijkdom aan natuurgebieden, de vele historische dorpen en fascinerende steden zoals Hanzesteden Kiel en Lübeck of Travemünde.

Geen betere manier om al dat moois als een parelsnoer aan elkaar te rijgen dan op een van de 13 goed uitgebouwde langeafstandsfietsroutes. Die voeren je over vlakke wegen en dijken door de landschappen tussen Noordzee en Oostzee. Kliffen, de blauwe zee, diepgroene bossen en idyllische meren vormen een onweerstaanbaar achtergronddecor. Langs de prachtige fietsroute tussen Hamburg en het eiland Rügen volg je de historische handelsroute die de monding van de Elbe en de Oder verbindt, en dat langs drie natuurgebieden. Een ander traject is de Oostzee-fietsroute, die je 438 kilometer verwent met zeezichten, oude vissersdorpjes en diepblauwe meren en fjorden. Na elke fietsdag wacht de beloning. Stop aan het water, en koel je voetjes af door te pootjebaden en te genieten van de heerlijke zonsondergang. Gewoonweg zalig!

Welkom in fietsparadijs Sleeswijk-Holstein!
© TA.SH/KaiKoPhoto

Spot zeehonden op de Duitse Waddeneilanden

De Waddeneilanden van Sleeswijk-Holstein staan op de Werelderfgoedlijst van Unesco en vormen ook een Biosfeerreservaat. Een uniek gebied, dat zich uitstrekt vanaf de monding van de rivier de Elbe tot het eiland Sylt bij de Deense grens. Wist je dat dit het grootste nationaal park van Duitsland is? Twee keer per dag stroomt het zeewater in en uit de modderige vlaktes, en dat zorgt voor een ongeziene variëteit aan flora en fauna.

Ook met de fiets neem je zonder moeite de veerboot. Trek dan laarzen aan en ga wadlopen, een ervaring die je nooit meer vergeet. Of scheep in voor een bootexcursie langs de zandbanken in het Waddengebied. Bij eb kun je tientallen zeehonden spotten!

Welkom in fietsparadijs Sleeswijk-Holstein!
© DZT/Francesco Carovillano

Meer info? Klik hier.

Welkom in fietsparadijs Sleeswijk-Holstein!