© G.F.

Jouw toekomstig pensioenbedrag vind je op mypension.be

Leen Baekelandt
Leen Baekelandt Journaliste Plusmagazine.be

Vanaf vandaag, dinsdag 21 november, kunnen werknemers, zelfstandigen en ambtenaren op mypension.be terecht voor het pensioenbedrag van hun wettelijke pensioen.

Alsje aan jouw toekomstige pensioen denkt, stel je je wellicht twee vragen: “Wanneer kan ik gaan?” en “Hoeveel zal ik krijgen?”.

Sinds januari 2016 beantwoordt mypension.be die eerste vraag al. 1.124.237 Belgen raadpleegden sindsdien hun pensioendatum, waarvan 884.684 45-plussers.

Vanaf nu kunnen werknemers, zelfstandigen en ambtenaren ook het geraamde bedrag van hun toekomstige wettelijke pensioen (eerste pijler) raadplegen op mypension.be. De 3,4 miljoen werknemers en zelfstandigen die een aanvullend pensioen (tweede pijler) hebben, kunnen al op mypension.be zien hoeveel ze daarvoor opgebouwd hebben en hoeveel ze later zullen ontvangen.

Meer transparantie

Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine: ‘Een betere dienstverlening aan de burger is een essentieel onderdeel van de pensioenhervorming. Door de betere informatieverstrekking kan iedereen zijn loopbaan met kennis van zaken organiseren. Het succes van mypension.be is niet enkel te verklaren door de kwaliteit van het platform, maar ook door de verwachtingen van de burger, die meer transparantie rond zijn pensioenrechten verwacht. Vandaag kan hij in enkele muisklikken te weten komen wanneer hij met pensioen kan en hoeveel pensioen hij zal krijgen.’

mypension.beook klaar voor mobiele e-goverment

Voortaan bestaan er ook mogelijkheden om met een mobiel toestel aan te melden bij e-government toepassingen. De interface van mypension.be kreeg namelijk een verjongingskuur. De applicatie is dus ook toegankelijk op mobiele toestellen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content