© Getty Images/iStockphoto

Schrijf je nu online in voor de Recht & Gelddag 2022

Op zaterdag 24 september 2022 is het zover. Dan vindt de derde editie van de Plus Magazine Recht & Gelddag plaats. Online inschrijven kan vanaf nu!

Een dag voor iedereen die zijn vermogen optimaal wil laten renderen dankzij tips en presentaties van verschillende experten in vastgoed en wonen, pensioen, economie, recht en nog meer thema’s...

Plus Magazine brengt opnieuw het puikje van de specialisten samen die boeiende lezingen geven over hun vakgebied. Er wordt ook uitgebreid mogelijkheid geboden om aan elk van de sprekers vragen te stellen.

Op het programma

Schrijf je nu online in voor de Recht & Gelddag 2022

Elke conferentie eindigt met een vragenkwartier. Tijdens de dag heb je ook nog de mogelijkheid om met de sprekers en partners van gedachten te wisselen.

DE SPREKERS

ERIC SPRUYT Erenotaris – Prof. KU Leuven

Mekaar als partner erfrechtelijk beschermen: juridische en ­fiscale aanpak

Of je nu gehuwd bent of niet, partners willen na hun dood doorgaans hetzelfde: de langstlevende maximaal beschermen zodat deze zijn gebruikelijke levensstandaard kan behouden. Daartoe bestaan verschillende juridische technieken: testament, schenking, huwelijkscontract, beding van aanwas, levensverzekering enz. Elk van deze oplossingen wordt afgewogen op zijn voor- en nadelen. En uiteraard wordt telkens ook de vraag gesteld: wat is nu fiscaal het best?

FRANKY STEVENS Head of Actuarial team bij HR-bedrijf Mercer

De verschillende pensioenpijlers

Na pensionering heb je geen inkomen meer uit loon en moet je op een andere manier in je levensonderhoud voorzien. Naast het wettelijk pensioen zijn er nog andere bronnen van inkomsten (of pijlers) die je kan aanspreken. Er wordt besproken wat deze pijlers zijn en hoe deze kunnen worden opgebouwd tijdens de actieve loopbaan.

SANTANDER CONSUMER BANK

Cyberveiligheid voor alles bij online bankieren.

Aarzel je om je spaargeld toe te vertrouwen aan een online bank? Dat is begrijpelijk. Cyberaanvallen komen immers steeds vaker voor en zijn soms moeilijk te identificeren. Daarom werkt Santander dagdagelijks aan een veilige omgeving voor internetbankieren. De bank is er ook om je te ondersteunen, zo overwinnen we samen cybercriminaliteit.

EWALD PIRONET & MICHAËL VAN DROOGENBROECK Journalist Knack & Journalist VRT

Investeren in de derde helft van je leven.

Over financiële gemoedsrust voor 60-plussers en hun (klein)kinderen. Deze financiële journalisten schreven al twee bestsellers over hoe je best met je geld omgaat. Na boeken over investeren in ‘de eerste’ en ‘de tweede’ helft, brachten ze nu net een boek uit over investeren in ‘de derde’ helft van je leven. Over wat je met je geld kunt doen om maximaal van je pensioen te genieten en tegelijk je (klein)kinderen op weg helpt.

JOHAN JANSSENS Ere adjunct-administrateur-generaal Federale Pensioendienst

Waarin verschilt deze pensioenhervorming?

De oudste pensioenwet in België dateert van 1844. Sedertdien hebben de opeenvolgende regeringen, al dan niet in samenwerking met de sociale partners, onophoudelijk gesleuteld aan de pensioenvoorwaarden, aan de rekenregels en aan de financieringsmethodes. Ze zijn daarbij geen zware woorden zoals ‘anti-crisis, sociale vooruitgang, vereenvoudiging, modernisering, harmonisering, _ nanciële houdbaarheid, ...’ uit de weg gegaan. En nu?

INKOM

De inkom voor deze dag bedraagt slechts € 45 voor Plus Magazine-abonnees (je krijgt een korting van €5 per uniek abonneenummer) en € 50 voor niet-abonnees. Voor deze prijs heb je toegang tot alle lezingen, geniet je van een heerlijke catering (twv € 45 p.p) en ontvang je een goodiebag met leuke attenties en veel waardevolle informatie!

WAAR?

Congrescentrum De Montil, Moortelstraat 8, 1790 Affligem. Voldoende parkeermogelijkheid ter plaatse.

WANNEER?

Zaterdag 24 september 2022.

HOE INSCHRIJVEN?

Inschrijven kan online op www.rechtengeld.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content