Boek: Yoga in een notendop

Druk-druk-druk: hoe zou u tijd vinden om meer over yoga te weten te komen? Simpel: dit boekje zorgt voor duidelijke foto’s en beknopte uitleg, zodat u kunt beoordelen of dit iets voor u is. Een proevertje dat u op weg zet?

“Een reis van duizend mijlen begint met de eerste stap”, staat ergens vooraan in dit boek te lezen. En die eerste stap naar een bewuster leven kan erin bestaan dat u dit boek leest. Yogaboeken hebben de reputatie dat ze zweverig zijn, maar dat is zeker geen euvel waar dit boek in vervalt. Het is integendeel eerder praktisch. Er zijn sprekende stap-voor-stap foto’s waarop u gewoon kunt zien wat u precies moet doen, lijstjes die moeten worden ingevuld en die u stimuleren om alles even rustig op een rijtje te zetten. Daarnaast nog tips om met de wereld om te gaan, een eventuele afkeer voor de scène van natuurvoedingswinkels en meer alternatieve vormen van leven en denken te overwinnen. En er zijn makkelijke recepten en heel veel begrip voor wie geen tijd heeft om elke dag vers te koken.

Schrijfster Saskia Onck is in de eerste plaats grafisch vormgeefster, misschien verklaart dat waarom het boek eerder op beeld dan op tekst gericht is en vooral praktisch in plaats van theoretisch opgevat is. In ieder geval werkt die aanpak: van deze gids krijg je echt zin om die yoga toch maar eens uit te proberen...

Feel good yoga. Voeding voor lichaam & geest, Saskia Onck, uitg. Mana, isbn 9789000314102, ? 19,99

Partner Content