© Stockfood/Isopix

Recept: Citroencake

Plusmagazine.be Onlineredactie

Niets lekkerder dan een zelfgemaakte cake. Deze citroencake heeft bovendien een heerlijk frisse smaak.

20 minuten + 50 minuten in de oven

Ingrediënten

70 g boter, gesmolten – 2 biocitroenen, geraspte schil en sap – 190 g bloem + 8 g bakpoeder, gezeefd – 4 eieren – 250 g bastaardsuiker – 10 cl room – 1 el maanzaad – zout – 180 g bloemsuiker, gezeefd

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de cakevorm in.

2. Klop de eieren en suiker licht, voeg er citroenzeste, maanzaad en room bij. Meng er al kloppend de bloem, wat zout en boter onder.

3. Doe het beslag in de vorm, bak 10 minuten op 180 °C en daarna 40 minuten op 150°C. Laat volledig afkoelen.

4. Meng bloemsuiker met het sap van oe citroen. Besmeer er de cake mee, laat opstijven en werk eventueel af met citroenschijfjes.

Partner Content