Reis 14 miljard jaar terug in de tijd

In Antwerpen Centraal kan u acht weken lang alles ontdekken over de evolutie van de mens.

Edutainment is in opmars. Het houdt het midden tussen informatie en entertainment. Of misschien is het gewoon een leuke manier om iets bij te leren. De nieuwste tentoonstelling die zeker aan die vereiste voldoet is ‘Het Avontuur van de Evolutie. Van Oerknal tot Mens en Mammoet”. Ze opent zaterdag in de exporuimte van het Centraal Station in Antwerpen en is een aanrader om tijdens de komende herfstvakantie met kinderen te bezoeken.”Dino Adventure was vorig jaar zo’n succes dat we wel met een opvolger moesten komen”, zegt producent Frank van Paridon. “En wat is er fascinerender dan de menselijke evolutie?”

Reuzen uit het Ijstijdperk

De expo leert ons alles over hoe het leven op aarde is ontstaan. De ‘big bang’ 14 miljard jaar geleden is de start van een indrukwekkende tocht langs 40 taferelen. Op die tocht maak je uiteraard kennis met Charles Darwin, de vader van de evolutietheorie en zijn ‘survival of the fittest’, de eerste mens en de neanderthalers. Zonder meer impressionant zijn de uitgestorven dieren uit het Ijstijdperk die op ware grootte werden nagebouwd. Zo kom je oog in oog te staan met een reuzenluiaard van zes meter groot, een zakmeshaai van 14 meter lang en angstaanjagende sabeltandtijgers. “In de Ice Age waren de dieren reusachtig. Daarom spreken ze ook zo tot de verbeelding”, zegt van Paridon. “Alles in de tentoonstelling is wetenschappelijk correct”. Eén uitzondering: de makers bouwden ook een Yeti, een aan de fantasie ontsproten reusachtige primaat uit de Himalaya. Hij kijkt de bezoekers uitdagend aan alvorens ze het Ijstijdperk binnen stappen.

De bedoeling is vooral ook dat kinderen de expo leuk vinden. Zij mogen de dieren aaien, een mammoetskelet blootleggen,verdwalen in de speleobox of op de foto gaan als holbewoner.

Het Avontuur van de Evolutie. Van 18/10 tot 15/12/2014. Woe-zo, 10-17u. In de herfstvakantie elke dag. Prijs: ?14,95. Kinderen 3-18: ?12,95. Info en tickets: www.evolutie-expo.be

Partner Content