© G.F.

Rubens krijgt eigen belevingscentrum

De reputatie van Peter Paul Rubens wordt flink opgepoetst. Tijdens het festivaljaar Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert neemt het Rubenshuis een prominente plek in. In 2020 krijgt de Vlaamse meester zijn eigen belevingscentrum.

Barokjaar

Toerisme Vlaanderen en de stad Antwerpen trekken 14,8 miljoen euro uit om het belang van Rubens voor de Europese kunst en cultuur in de verf te zetten. Momenteel wordt de portiek en het tuinpaviljoen gerestaureerd. Volgend jaar, in het kader van het barokjaar, wordt de collectie van het Rubenshuis uitgebreid met een tiental extra meesterwerken. Het gaat om schilderijen van Italiaanse Meesters die Rubens inspireerden, werken van de meest getalenteerde leerlingen van de Vlaamse meester en topwerken van Rubens zelf die voor het eerst terugkeren naar de plek waar ze werden geschilderd. Bezoekers die het Rubenshuis bezoeken, zullen de restauratie van dichtbij kunnen volgen.

Rubens Experience Center

Intussen wordt ook druk gebouwd aan het Rubens Experience Center, dat in 2020 de deuren moet openen. Dit belevingscentrum moet het Rubenshuis verbinden met het achterliggende onderzoekscentrum Rubenianum. De bezoekers zullen in het leven van Peter Paul Rubens stappen en ontdekken welke sporen de kunstenaar naliet in zijn eigen huis, in de stad en de wereld. Er zullen verschillende kunstvormen – van muziek tot schilderkunst en video art – aan bod komen.

www.rubenshuis.be

Partner Content