© ISOPIX

Tarte tatin van tomaat en parmezaan

(Voor 4 personen)

500 g kleine trostomaten – 50 g boter – 50 g kandijsuiker – 2 eetlepels balsamicoazijn – peper en zout – 1 rol bladerdeeg – 30 g parmezaan.

– Warm de oven voor op 180°C (stand 6). Spoel de tomaten en behoud de kroontjes.

– Doe de boter, suiker en balsamicoazijn in een metalen hoge ronde bakvorm, zet op het vuur en laat lichtjes karameliseren. Voeg de tomaten toe, breng op smaak met peper en zout. Laat vijf minuten verder bakken en daarna wat afkoelen.

– Rol het taartdeeg uit, leg het over de bakvorm en snij de overhangende randen weg. Maak verschillende kleine insnijdingen in het deeg met de punt van een mes.

– Zet de vorm in de oven en laat 25 tot 30 minuten bakken. Haal uit de oven en laat wat afkoelen. Plaats een schaal op de vorm en draai de taart in een snelle beweging om. Werk de taart af met parmezaanschilfers. Dien lauw op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content