Laat de klassiekers swingen!

Deze herfst en winter maakt de klassieke Parijse schoonheid een opvallende comeback. Met andere woorden: de elegantie zegeviert en de vaste waarden en tijdloze stukken maken weer opgang. Logisch: met de dreigende woorden van economische onheilsprofeten in de oren investeren u en ik liever in basisstukken als een trenchcoat, een klassieke pantalon, een wit hemd of een trui die het ruim langer dan één seizoen uitzingt. Ook op het gebied van kleur houden we het daarom bescheiden: zwart, bruin, grijs, met daarnaast paars, oranje en groen. Helemaal in die pragmatische lijn is ook een heropleving van praktische besognes merkbaar. Zoals de goede oude parka die je in alle omstandigheden kunt aantrekken en die – hoera! – met een kap gezegend is. Zoals u op de foto’s van deze modeproductie kunt vaststellen, zijn er zelfs slimme exemplaren die zich met afrits- of afknoopbare warme voeringen, kragen en manchetten perfect laten aanpassen aan grillig weer.

Niet leuk of te saai? Dat hoeft niet als u handig gebruik maakt van het ruime aanbod van trendy accessoires. Al is overdrijven natuurlijk uit den boze, zelfs de braafste outfit krijgt een beestig allure met een accent als een panterprint, nepslangen- of krokodillenvel. Voor een luxueus effect kunt u een lichtend voorbeeld nemen aan sterren en tsarina’s die daar- voor dankbaar gebruik maken van fluweel. En u mag ook weer schaamteloos vallen voor een bontjasje, echt of nep (1).

Glimmende glamour hoeft u niet in de kast te laten tot Kerstmis (2). Met pailletten en lurex kunt u ook overdag op pad, bijvoorbeeld – alweer: met mate! – in combinatie met een jeans of een jurk of bloes die wel een opkikker kan gebruiken.

Laarzen, enkellaarsjes, sjaaltjes, panty’s en handtassen... De alomtegenwoordige accessoires in alle prijscategorieën helpen u trouw om uw outfit persoonlijk te maken. Ook een handige combinatie van kleuren kan uw garderobe die speciale toets geven. Oranje bijvoorbeeld past goed bij paars: contrast is modieus. Daarnaast blijft ook een geraffineerde tintencombinatie van dezelfde kleur een goede optie.

Er zijn nog meer trends waar u nu nauwelijks omheen kunt. Franje op tasjes en laarsjes, ruiten op hemden en truien, een dubbele knopenrij voor een militair effect, de rechte jurk, nadrukkelijke schouders, leer, typisch blauw, enorme kragen, de jekker, de onontkoombare jeans en de hippy chic die een echte klassieker geworden is. (1) We presenteren u een heel mooie in het oktobernummer.

(2) Het thema van de modeproductie in ons novembernummer.

Lise Leuven

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content