Seks: wat mannen zoal doet stressen...

Die sterke, dappere, beschermende man mag dan zo zelfverzekerd lijken, zelfs hij kan stressen... in bed. Ook hij kent faalangst, al zal hij altijd proberen dat te verbergen voor zijn partner. Deze faalangst kan vele vormen aannemen. Laten we dus eens kijken wat zich echt in zijn hoofd afspeelt. Zo kunnen we hem misschien helpen. Of zelf minder complexen hebben!

1. Hij maakt zich grote zorgen wanneer hij verliefd is en toch eens faalt in bed

Eén keer falen in bed en heel zijn leven kan instorten! Des te meer wanneer hij echt diepe gevoelens koestert voor zijn bedpartner. Stress is in dat geval de enige schuldige: bij de vrouw van wie hij echt houdt, wil hij zo goed presteren dat hij zijn erectie verliest. Hij denkt dat de hele relatie om zeep is wanneer het hem een keer niet lukt. En vervolgens kan de angst voor een tweede mislukking zijn ondermijningswerk beginnen te doen. Er is maar één oplossing: de druk van de ketel halen door de liefde te bedrijven zonder penetratie. Homeopathie, yoga, buikademhaling, geneeskrachtige plantenmiddeltjes, ook dat kan allemaal helpen om van faalangst af te geraken...

2. Hij vraagt zich af of u echt een orgasme hebt gehad

Een diploma van “orgasmeverstrekker” krijgen geldt voor mannen als een symbool van viriliteit. Hij denkt dan: “Ik ben een echte man”. Wanneer hij twijfelt of wanneer hij schrikbarende cijfers leest over het aantal vrouwen dat geregeld een orgasme faket, dan is er meteen reden genoeg om hem te doen stressen over zijn vermogen om een vrouw te laten klaarkomen. Die vrouw die lijkt te smelten in zijn armen, die kreunt van plezier... zou dat allemaal nep zijn? En die gedachte doet hem almaar meer stressen wanneer de relatie blijft duren. Bovendien durft hij niet altijd eerlijk de vraag te stellen. Daarom het beroemde zinnetje “Was het oké?”. Dat is zijn manier om het terrein af te tasten. Aarzel daarom vooral niet om hem soms te bekennen dat u geen orgasme hebt gehad! Dat zal hem geruststellen over de andere keren dat u wel in de zevende hemel bent geraakt.

3. Hij vindt het vreselijk zich vergeleken te voelen

Met reacties als “Steven was een betere minnaar dan jij”, “Marc wist tenminste wat een voorspel is” of “Met Peter duurde het duidelijk veel langer” geeft u hem niet minder dan een koude douche. Mannen willen niet vergeleken worden, vooral niet wanneer die vergelijking in hun nadeel uitvalt. Een goede reden dus om zo weinig mogelijk te praten over uw vroegere veroveringen en nog minder over uw vroegere seksuele ervaringen. Wanneer ze op consult komen en vrijuit kunnen spreken, geven veel mannen daarom toe dat ze liever een vrouw met weinig ervaring hebben om zo te ontsnappen aan een vergelijkend oordeel. De beste oplossing: geef nooit kritiek (houd die voor uzelf), maar altijd complimentjes (eerlijke dan wel, geen vleierij).

4. Hij wil weten of de grootte van zijn penis oké is

Zet een man in de kleedkamer van een sporthal of fitnesscentrum en binnen de kortste keren wordt hij depressief. Volgens een gespecialiseerde uroloog komt de grootste vraag naar penisvergrotingen van bodybuilders: de grote spierbundels doen het vogeltje immers heel klein lijken! Breng uw bedpartner daarom dringend deze twee zaken in herinnering. Ten eerste zegt de grootte van een slappe penis niets over de grootte van diezelfde penis in erectie. Ten tweede volstaat een penis van 12,5cm voor de vagina, want die meet op het moment van seksuele opwinding meestal minder dan 12cm. Blijft uw partner desondanks ongelukkig over de grootte van zijn orgaan, probeer hem dan gerust te stellen met een onderzoek dat in India werd gevoerd: 60% van de Indiase mannen heeft een penis die 2,4cm kleiner is dan de maat van de condooms van de internationale merken!

5. Het maakt hem kwaad dat hij zijn ejaculatie niet kan controleren zoals hij wil

Voor hem is dat echt een verschrikkelijk vervelend probleem. Het is te vergelijken met het gedrag van een autobestuurder. De homo sapiens denkt dat hij zijn voertuig kan besturen zoals een raceauto: met bruuske bewegingen, kracht en een bijna wilde drift. Op deze manier raakt de motor snel verhit. Als hij dan na een minuut of tien al ejaculeert, dan maakt dat hem natuurlijk boos. In zijn achterhoofd speelt immers het vele advies dat hij heeft gekregen: zorg in het begin voor minstens drie ejaculaties per week in een passieve houding, dus liggend op de rug onder de partner om zo de de dijen, de buik en de billen te ontspannen. Als hij dan (te) snel klaarkomt, krijgt het beeld van een formule1piloot een lelijke knauw.

6. Hij heeft schrik dat hij niet aantrekkelijk is

Vrouwen hebben schrik dat hun partner niet (meer) van hen houdt, mannen dat hun partner niet (meer) naar hen verlangt. Niet meer begeerd worden kan voor hem het einde van de wereld betekenen, een definitieve streep onder zijn seksleven. Jammer voor hem is het niet altijd zichtbaar dat hij aantrekkelijk wil zijn. Vaak gelooft hij nog dat geld, macht en mooie auto’s volstaan om onweerstaanbaar te zijn voor vrouwen. Moedig hem dus aan subtieler te werk te gaan. Hygiëne en lichaamsverzorging spelen wel degelijk een rol. Samen met enkele grammen liefdevolle attenties kunnen ze al volstaan om uw seksueel verlangen in gang te zetten. En vooral: durf hem te zeggen dat u naar hem verlangt, het is één van de mooiste geschenken die u hem kunt geven.

7. Hij krijgt niet onmiddellijk een tweede erectie

Hij wil onmiddellijk alles hebben en dus ook meteen weer beginnen te vrijen na zijn plezier. Helaas wordt het orgasme gevolgd door een rustperiode waarin de penis ongevoelig blijft voor alle prikkels. Meteen de machine weer opstarten is dus onmogelijk. Het slechte nieuws is bovendien dat de duur van deze ongevoelige periode toeneemt met de leeftijd. Toch mag hij gerust zijn: hij heeft maar één kans op tien om een vrouw te vinden die in staat is tot meervoudige orgasmes.

8. Hij is (jawel!) onzeker over de ideale duur van het voorspel

Legio mannen geloven dat ze met 10-15 minuten voorspel meesters in de sensualiteit zijn. Mis, dus. De gemiddelde duur die een vrouw nodig heeft om opwinding te beginnen voelen, draait eerder rond de 20 minuten. Sommige vrouwen hebben zelfs soms uren nodig! Mannen hebben dus een liefdespartner nodig die hun uitlegt dat geduld en aandacht de ware deugden van een goede minnaar zijn.

9. Hij kent helemaal niets van de interne anatomie van de vagina, maar hij wil niet dat dit geweten is

Voor hem is de vagina een heel continent om te ontdekken. De vagina jaagt hem vaak schrik aan, ze vormt een bedreiging, maar ze is tegelijk iets dat hem intrigeert en aantrekt. Hij doet alsof hij de G-spot kent, maar dat is alleen om zijn grote onwetendheid te verbergen. Kent u er niet meer van dan hij? Niks ergs. Elke vrouw is immers anders, alleen wat u voelt is van belang. Zeg hem dus tijdens het liefdesspel: op deze plaats voel ik warmte, dit andere plekje is een beetje lekker en dat daar héél lekker, maar elders doet het me eerder pijn. Zo wordt hij een kenner van uw liefdesanatomie en dat alleen telt.

10. Hij is bang u ongewenst lastig te vallen

Hij heeft vaker zin in seks dan u. En dat maakt hem erg onzeker. Hij houdt van seks, maar hij wil niet doorgaan voor een seksbeest zonder gevoelens. Hij is immers geen beest! Seks is een weldaad voor hem en doet hem ontspannen, maar tegelijk houdt hij ook van u en wil hij u niet kwetsen. Wanneer hij dus signalen van plezier en verlangen bij u vaststelt, slaakt hij een grote kreet van opluchting. Oef, wat een geluk, zij houdt er ook van!

De moraal van dit verhaal

In plaats van naar de eigen penis te kijken zouden mannen er beter aan te doen rekening te houden met het seksueel plezier van vrouwen. Slechts 30% van de vrouwen krijgt een vaginaal orgasme, 70% heeft dus geen enkel belang bij de grootte, de vorm en de lengte van de penis. Alle vrouwen beleven daarentegen plezier aan hun clitoris: beste mannen, knoop dit in uw oren...

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content