© Stichting tegen Kanker

Stichting tegen Kanker stelt mirakelmethode voor om kankerrisico met 30% te verlagen

De verpakking van Prolongitudine® belooft een daling van jouw risico op kanker met meer dan een derde. Er zit echter geen medicijn in het doosje, maar een bijsluiter met daarop de 12 tips tegen kanker van de Europese Code tegen Kanker.

Een mirakelpil bestaat natuurlijk niet! Het International Agency for Research on Cancer (IARC), dat deel uitmaakt van de Wereldgezondheidsorganisatie, stelde wel de Europese Code tegen Kanker op. Het is een synthese van de beste manieren om kanker zo weinig mogelijk kans te geven. Het IARC stelt dat meer dan een derde van de overlijdens door kanker vermeden kan worden als iedereen de aanbevelingen van de Europese Code tegen Kanker zou volgen. Het is dus van cruciaal belang om de code zo wijd mogelijk te verspreiden en toe te passen.

Precies daar wild e Stichting tegen Kanker de schouders onder zetten met de nieuwe campagne Prolongitudine®. De Stichting wil vooral de Code in zijn geheel promoten. De 12 tips zijn immers vooral doeltreffend als ze allemaal gevolgd worden. Één tip op zich volgen, is niet voldoende. In samenwerking met 3 vakverenigingen – de Algemene Pharmaceutische Bond, Domus Medica en de Société Scientifique de Médecine Générale – verspreidt Stichting tegen Kanker displays met de “bijsluiter” met zijn 12 tips bij apothekers en in wachtzalen van huisartsen.

De 12 tips

 1. Rook niet. Gebruik geen enkele vorm van tabak.
 2. Maak uw woning rookvrij. Ondersteun het rookvrije beleid op uw werk.
 3. Werk aan een gezond lichaamsgewicht.
 4. Zorg voor lichaamsbeweging in uw alledaagse leven. Beperk de tijd die u zittend doorbrengt.
 5. Eet gezond: geef de voorkeur aan volkorenproducten, peulvruchten, fruit en groenten. Beperk uw consumptie van voedingsmiddelen met veel calorieën, rood vlees en sterk gezouten etenswaren. Vermijd gesuikerde frisdranken en bewerkt vlees.
 6. Indien u alcohol drinkt, beperk de hoeveelheid. Geen alcohol drinken is beter om uw risico op kankerte verlagen.
 7. Vermijd te veel blootstelling aan de zon, vooral voor kinderen. Bescherm u tegen de zon. Ga niet naar de zonnebank.
 8. Bescherm u tegen kankerverwekkende stoffen op het werk door de gezondheids- en veiligheidsvoorschriften te volgen.
 9. Ga na of u in uw woning bent blootgesteld aan straling door natuurlijk hoge radonconcentraties.Onderneem actie om hoge radonconcentraties te verlagen.
 10. Voor vrouwen: borstvoeding geven verlaagt uw risico op kanker. Beperk het gebruik van hormoonvervangende therapie tijdens de menopauze. Deze therapie verhoogt uw risico op bepaalde soorten kanker.
 11. Zorg ervoor dat uw kinderen deelnemen aan vaccinatieprogramma’s voor hepatitis B voor pasgeborenen en het humaan papillomavirus voor jonge meisjes.
 12. Neem deel aan georganiseerde screeningprogramma’s voor darmkanker (m/v), borstkanker (v), baarmoederhalskanker (v).

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content