© Getty Images/iStockphoto

Week van het zien

Leen Baekelandt
Leen Baekelandt Journaliste Plusmagazine.be

Gedurende de ‘Week van het Zien’, die nu loopt, kan iedereen gratis terecht bij de deelnemende opticiens en optometristen, om het zicht te laten controleren.

Apoob, de organisatie van opticiens en optometristen, organiseert van 5 tot 12 oktober opnieuw de ‘week van het zien’. Dit jaar doet de organisatie dat in samenwerking met Federdrive, de bij UNIZO aangesloten federatie van erkende autorijscholen. Ook het BIVV, het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid ondersteunt de campagne. Tijdens deze campagne willen de Belgische opticiens en optometristen de weggebruikers sensibiliseren over het belang van een goed zicht en van een regelmatige controle van de ogen door een bekwame en gekwalificeerde expert.
De aandacht voor een goed zicht in het verkeer, is nog toegenomen door de invoering van het Europees rijbewijs, benadrukt Apoob. Het gezichtsveld, het functioneel zicht, de gezichtsscherpte, het enkele beeld hebben geen rechtstreekse invloed op de reactiesnelheid van een bestuurder. Een goed zicht kan bijgevolg het verschil uitmaken tussen leven en dood, besluiten de organisaties.
Gedurende de ‘Week van het Zien’, kan iedereen gratis terecht bij de deelnemende ondernemers, om het zicht te laten controleren. De lijst van deelnemende opticiens vindt u op www.weekvanhetzien.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content