Wervelkolominjecties of infiltraties

Wervelkolominjecties kunnen op verschillende plaatsen langs de ruggengraat worden toegediend om ernstige rugpijn te verlichten.


Bij chronische ernstige rugpijn kunnen in het pijnlijke gedeelte van de wervelkolom bepaalde medicijnen worden geïnjecteerd, als diagnose- of behandelingsmiddel.

Wervelkolominjecties kunnen op verschillende plaatsen langs de ruggengraat worden toegediend. Sommige injecties hebben als doel ernstige rugpijn te verlichten. Andere hebben als doel de bron van rugpijn of wervelkolomletsel op te sporen.

Zulke injecties worden toegediend in een van de wervelkolomstructuren, zoals de epidurale ruimte, tussenwervelruimte, zenuwwortel of facetgewricht. Om de injectiepijn te verlichten worden tijdens de behandeling ook pijnstillers ingespoten. Vaak wordt ook een steroïde toegediend, om zwelling en ontsteking te verminderen.

De medicatie kan na toediening vrij door het wervelkanaal bewegen dat de zenuwwortels en facetgewrichten bedekt. Hierdoor wordt het pijnlijke lichaamsdeel gevoelloos. Als de pijn afneemt, is dat een bevestiging dat de pijnbron is opgespoord.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content