© G.F.

Afspraak voor vintageliefhebbers

Op zaterdag 12 maart organiseert De Kringwinkel opnieuw zijn jaarlijkse retrodag. Op deze speciale dag kunnen schattenjagers en liefhebbers van retroproducten uit de sixties tot de nineties extra hun hartje ophalen.

De orange haardroger op de affiche roept meteen herinneringen op. Jarenlang heeft hij mijn badkamer gesierd. Oerdegelijk en onverwoestbaar! Nu is het vintage.... Even slikken. Ik word oud!

In de jaren ’60, ’70 en ’80 werden heel veel spullen gemaakt die nu weer helemaal in zijn! En waar kan je die beter halen dan in een Kringwinkel? Op 12 maart steken worden de deelnemende Kringwinkels omgetoverd tot ‘het walhalla voor de retroliefhebber’. De Kringwinkels sparen hiervoor enkele weken op voorhand de mooiste producten uit de jaren ’60, ’70 en ’80 en ’90 op. Een schat aan unieke producten, van retro tot kitsch... Meubels, verlichting, kleding of elpees: je kan het zo gek niet bedenken of je vindt ze die dag in grote getale in De Kringwinkels. Met muziek uit de jukebox, crazy uitgedoste medewerkers en grappige acties maken ze er een verrassende dag van voor iedereen.

Marleen Vos, directeur van De Kringwinkel: “Spullen uit de fifties tot de nineties zijn hipper dan ooit. 4 op 10 Vlamingen komen bij ons langs om te snuisteren tussen de tweedehandsproducten. Voor 15% van deze snuisteraars primeert het feit om iets origineels te vinden, waar een verhaal achter schuilt en dat nieuw niet meer verkrijgbaar is.”

Ben jij ook zo retro?

Dit jaar kunnen retrofans zichzelf op www.dekringwinkel.be/retro een retro make-over geven en helemaal teruggaan in de tijd. En bovendien maken ze zo kans op prijzen, zoals een retrofiets op maat twv €500 of een van de 20 bonnen van €25.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content