De nieuwe Weight Watchers producten: snel, maar ook lekker?

Kant-en-klare gerechten zijn zelden goed voor de lijn, maar soms heb je gewoon te weinig tijd om zelf een gezonde, uitgebalanceerde snack in elkaar te steken. Kunnen we vertrouwen op de Weight Watchers? Gezondheidsredactrice Kari testte de nieuwe producten voor u uit...

Wat?

Weight Watchers, het bedrijf dat bekend is om zijn afslankmethodes, heeft – 10 jaar na de lancering van zijn eerste producten- zijn gamma eigen voedingsmiddelen uitgebreid, bestaande gerechten aangepast en alles in nieuwe verpakkingen gestopt.

Nieuw?

Voorverpakte sandwiches, gevogeltevleesbrood en chocolade vanillewafels zijn nieuwkomers. Daarnaast kregen een aantal bestaande voedingsproducten een ‘make over’. Zo werden de porties bewust vergroot. Hier en daar is er gesleuteld aan de recepten van een aantal kant- en klare maaltijden zoals pizza’s en hachis parmentier . “Met die ruimere porties komen we tegemoet aan de vraag van de klanten. Maar dat gebeurde op een doordachte manier, met advies van voedingsexperten, zodat dit niet leidt tot extra pro points (het afslanksysteem van Weight Watchers) . De ruimere porties brengen geen extra calorieën aan doordat we vooral meer groenten aan de gerechten hebben toegevoegd. Het gaat ook nadrukkelijk niet om light-gerechten. Wel om gezonde kost. Het is net de bedoeling van de Weight Watchters producten dat het hele gezin ervan kan meesmullen, niet alleen wie op zijn lijn let”, aldus Frédéric Dumalin van Weight Watchers.

De smaaktest:

De nieuwe Weight Watchers producten: snel, maar ook lekker?

Wij proefden een kant en klare pizza margherita, hachis parmentier en sandwiches met gevogeltevleesbrood.

De WW versie van pizza margherita benadert niet de smaak van de Italiaanse oven pizza. Maar hij is wel voldoende belegd met tomatensaus, broccoli, ham en champignons, wat veel meer is dan een klassieke margherita. Hij smaakt niet uitgedroogd maar smeuïg, al is hij niet bepaald sterk afgekruid. Deze pizza mist wat pit. Zelf kruiden toevoegen of wat extra groenten kunnen dat verhelpen.

De hachis parmentier (400 g) werd bereid met mager gehakt en een brunoise van groenten (raap, ui, wortel, selder, bloemkool). Die groentesaus smaakt naar echte groenten en is dus een stuk beter dan de doorsnee bereide maaltijd. De puree is lekker gegratineerd. Als hoofdschotel is het al bij al een vrij eentonig pureegerecht. Wij vinden het eerder geschikt om als bijgerecht te serveren (wanneer je voor twee of meer kookt) in combinatie met groenten of vlees/ vegetarisch alternatief.

Weight watchers heeft er lang over gedaan om te komen tot eigen sandwiches, die wel luchtig en sappig smaken zonder teveel energie aan te brengen. Het resultaat zijn broodjes die qua smaak aan een botersandwich van bij de bakker kunnen tippen. De hersluitbare zak is handig omdat de boordjes per 6 verpakt zitten. De broodjes hebben geen zoete toets en laten zich vlot combineren met hartig beleg zoals het magere gevogeltevleesbrood.

+

  • smaak van de geproefde gerechten is aangenaam, geen fletse light-smaak
  • voor wie op de lijn let, is het handig om te weten wat je precies eet (aantal kcal, suikers, vetten...)

  • sommige kant – en klaar gerechten missen wat pit (kruiden)
  • sommige gerechten lijken meer geschikt als bij- dan als hoofdgerecht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content