© BELGA

Driehonderd agenten voor Brusselse scholen, tweehonderdtal voor metro

De regering zet vanaf woensdag driehonderd agenten in voor de bescherming van de Brusselse scholen. Zowat tweehonderd anderen zullen de metro voor hun rekening nemen. Dat valt te horen bij minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon. Of alle metrostations woensdag meteen weer open zullen gaan, is nog niet duidelijk.

De Nationale Veiligheidsraad besliste maandag – ondanks het aanhoudende terreurniveau 4 – om de scholen woensdag toch opnieuw te laten openen.

Concreet roepen de Brusselse politiezones extra hulp in van de federale politie en lokale zones buiten het hoofdstedelijk gewest. Uit welke provincies en gemeenten de extra manschappen zullen afzakken, is een puzzel die nog volop gelegd wordt. Hoe dan ook zullen zij, net als de agenten uit de federale reserve, steeds onder de verantwoordelijkheid van de betrokken Brusselse zones vallen.

De scholen werden nooit als een potentieel doelwit beschouwd door OCAD, onderstreepte Brussels minister-president Rudi Vervoort maandagavond nog. De sluiting gebeurde echter uit voorzorg, om de veiligheid voldoende te kunnen garanderen op het ogenblik dat de leerlingen samen aankomen en vertrekken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content