© Zeppelin / Avalon

Dries Van Noten stopt: ‘Ik wil focus verleggen naar dingen waar ik nooit tijd voor had’

Dries Van Noten (65) bevestigt dat hij eind juni stopt als ontwerper bij zijn gelijknamige modehuis. “Ik wil mijn focus verleggen naar alle dingen waar ik nooit tijd voor had”, zegt hij in een mededeling. “Maar ik ben er zeker van: de toekomst van DVN blijft rooskleurig.”

Van Noten stelt dat met het succesverhaal van zijn label zijn droom om “een stem te hebben in de mode” werkelijkheid werd. “Ik ben verdrietig, maar tegelijkertijd blij, om u te laten weten dat ik eind juni terugtreed”, zegt hij. “Ik ben me al een tijdje aan het voorbereiden op dit moment en ik denk dat het tijd is om ruimte te laten voor een nieuwe generatie talenten om hun visie naar het merk te brengen.”

Van Noten werkt zelf nog de herencollectie voor het seizoen lente-zomer 2025 af, en laat de damescollectie voor dat seizoen over aan zijn studioteam. “Ik heb er het volste vertrouwen in dat ze geweldig werk zullen leveren”, zegt hij. Te zijner tijd zullen we de ontwerper bekendmaken die het verhaal van DVN zal voortzetten. Ik blijf echter betrokken.”

Van Noten zegt er vertrouwen in te hebben dat de Spaanse groep Puig, die in 2018 een meerderheidsbelang in het bedrijf verkreeg, zijn merk verder zal blijven uitbouwen. “Sinds Puig onderdeel werd van ons bedrijf, konden we blijven groeien zoals we wilden”, stelt hij. “We hebben beauty- en parfumlijnen toegevoegd, de accessoires uitgebreid, e-commerce toegevoegd en spannende en innovatieve winkels geopend. Het merk bloeit nu.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content