© iStock

Hoe ervaren jullie deze situatie? Vertel het ons!

Het zijn vreemde tijden. Wat gisteren nog heel gewoon was, kan vandaag niet meer. Hoe ervaar jij deze situatie? We hebben een aantal vragen voor je klaar, maar elke andere bedenking is meer dan welkom.

  • Je kleinkinderen. De pers hamerde de voorbije dagen sterk op het feit dat kleinkinderen de besmetting doorgeven en het dus beter is dat grootouders hen niet opvangen. Een argument dat er trouwens mee voor gezorgd heeft dat de scholen de lessen hebben gestaakt. Maar hoe gaan jij daar mee om, zeker als je vaststelt dat je kinderen moeilijk opvang vinden?
  • Je bejaarde ouders. Of andere mensen op leeftijd waar je voor zorgt of bezorgd over bent. Hoe gaan jij om met het feit dat je hen thuis blijft bijstaan, maar ook angst hebt om hen, buiten je wil om, te besmetten? En wat doe je als je zelf het huis niet uit kan? Hoe krik je het moreel van je ouders op die in een woon-zorgcentrum verblijven en dus lange tijd geen contact mogen hebben? Welke tips hebt je om hun eenzaamheid te doorbreken?
  • Je job. Kan je nog werken? Of heb je alle activiteiten moeten staken? Als je thuis mag werken, hoe gaat dat dan praktisch?
  • En wat als je verplicht thuis moet blijven, het huis niet uit mag? Al je ideeën voor wie het niet ziet zitten om twee weken lang vanuit zijn luie zetel enkel series te kijken, zijn welkom!
  • Wat denken je dat deze crisis in de toekomst zal veranderen? Welke sporen zal ze nalaten? Zullen we andere gewoonten hebben aangekweekt? Welke lessen moeten we hieruit trekken, welke positieve zaken moeten we onthouden?

Stuur ons jouw mening of ervaring: redactie@plusmagazine.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content