© BELGA

Jean Walter, zanger van Tulpen uit Amsterdam, overleden

Leen Baekelandt
Leen Baekelandt Journaliste Plusmagazine.be

Schlagerzanger Jean Walter, bekend van onder andere “Tulpen uit Amsterdam, is tijdens de nacht van woensdag op donderdag op 92-jarige leeftijd overleden.

De zanger werd als Jean Wouman in 1922 geboren in Sint-Niklaas. Zijn carrière begon in Duitsland waar hij tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitse bezetters heen was gebracht. Zijn eerste hit was Heideroosje (1954). Hij won de prijs van Radio Luxembourg, “Le Coq de la Chanson Française”, in Deauville.

In Venetië volgde in 1956 de overwinning in De Gouden Gondel, een concours dat als de voorloper van het huidige Eurovisiesongfestival wordt gezien.

In 1957 kreeg hij De Grote Prijs van het Nederlands Gezongen Lied in Antwerpen met het lied “Twee Blauwe Kinderogen” van Hans Flower. Hij trad overal in Europa op met orkesten van Helmut Zacharias en Kurt Edelhagen.

In 2001 werd Jean Walter opgenomen in de Eregalerij van Radio 2 voor een leven vol muziek. Op 11 februari 2002 werd Jean Walter tachtig en vierde hij zijn zestig jaar carrière in aanwezigheid van tal van vrienden en collega’s. Zijn 85e verjaardag vierde hij met een allerlaatste optreden op 19 november 2007 in de Stadsschouwburg van St-Niklaas.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content