Anne Vanderdonckt

Met de E van... Een beetje van alles

Anne Vanderdonckt
Anne Vanderdonckt Redactiedirecteur van Plus Magazine

Met de P van... Klakklakklakklakklak... Na al die jaren schrik ik nog altijd van het geklakkerdeklak van mijn plastic miniatuur Elizabeth II. Gedreven door zonnecelletjes, blijft ze me eindeloos houterig toewuiven. Gezien de ligging van mijn appartement, enkel vanaf 13 uur. In tegenstelling tot de echte queen, die ook zonder de zon gedreven verder doet. De echte functioneert immers zonder haperen op elk uur van de dag en ongeacht het weer – waar in Groot-Brittannië niet over te onderhandelen valt. Werken tot 67 jaar, daar heeft ze niets op tegen. Logisch, want op 21 april viert ze, nog steeds op post, haar 90ste verjaardag. Zij mag verder doen, ook na 90, want in haar bedrijf hebben ze nog nooit van vervroegd pensioen gehoord, laat staan van pensioen. Maar dit is dan ook geen Belgisch telecombedrijf!

Pensioen. ’t Is niet dat de term geen belletje doet rinkelen. Want ook al is het niet vol overgave, vandaag zetten koningen en koninginnen (in Nederland, België, Spanje) steeds vaker een stap opzij om plaats te ruimen voor de ‘jeugd’. En telkens de troon wordt doorgegeven is er wel iemand die zucht: en Prins Charles dan! Ja zeg, die arme Charles! 67 jaar. Zelfs in België zou hij op die leeftijd al met pensioen zijn.

Met de T van... Een uitgelezen moment om een misvatting de wereld uit te helpen: nostalgie is van alle leeftijden. Zo sterk zelfs dat, voor het eerst in de Amerikaanse muziekgeschiedenis, hits uit de voorbije decennia beter verkopen dan die welke vandaag op ons worden losgelaten. En ook de vraag naar vinyl blijft groeien. Simpelweg omdat angst de actualiteit beheerst. Maar laat vooral de moed niet zakken! Er is altijd licht aan het einde van de tunnel! Oei, heb ik een woord laten vallen dat angst opwekt?

Met de K van... Fankrijk speelt met de idee om een S aan te brengen op auto’s van ‘senioren’. Waarbij die S op senioren slaat en niet op stigmatiserend, of wat had je gedacht?! Een schitterend idee! Op elke auto een sticker met de beginletter van het woord dat de bestuurder typeert. Het hele alfabet zou de revue passeren. Te beginnen met de K van kluns. Of is dat niet het K-woord waar jij spontaan aan dacht?!

Met de M van... Vroeger waren het de koninginnen die in het openbaar moesten bevallen. Vandaag wordt één keer per jaar de intimiteit van Hao Hao breed uitgesmeerd in de media door het legertje verslaggevers dat in Pairi Daiza kampeert: ze is loops, wordt geïnsemineerd, de toekomstige vader van haar pandakinderen, Xing Hui, is een bruut die gemeen uit de hoek kan komen. Nog één die zucht: leve de menopauze!

Partner Content