© VeloWash

Na de carwash, de “velowash”: al drie locaties in Vlaanderen dit jaar

Sinds de voorstelling op een fietsbeurs begin dit jaar werd er al op 3 plaatsen in Vlaanderen een fietswasstraat geopend. “Vlaanderen houdt van propere fietsen”, zegt organisatie VeloWash.

Een “velowash” is voor fietsen wat een carwash is voor auto’s: een wasstraat waar je tweewieler vuil binnengaat, om er proper weer uit te rijden. In de VeloWash passen alle soorten fietsen en e-bikes, behalve cargobikes. De machine werkt met water op lage druk zodat elektrische of mechanische componenten niet beschadigd worden. Bovendien gebruikt de VeloWash slechts drie liter water per wasbeurt omdat de wascyclus het water voortdurend herbruikt.

Proper

Dat Vlaanderen belangstelling heeft is duidelijk want na de voorstelling op fietsbeurs Velofollies begin dit jaar zijn al drie publieke fietswasstraten geopend in Bornem, Rumst en Damme.

Bovendien lopen nieuwe  aanvragen vlot binnen, zegt de organisatie. “De gebruikers zijn ongelofelijk enthousiast over het feit dat hun fiets in slechts drie minuten grondig wordt gewassen. Iedereen houdt van een propere fiets, maar niemand houdt van het poetsen.”

De wasstraat is ook een handige oplossing voor mensen die niet altijd in de mogelijkheid zijn om zelf hun fiets te poetsen, bijvoorbeeld wie in een appartement woont. “Ook fietsherstellers zijn blijer om aan een propere fiets te kunnen werken”, klinkt het.

VeloWash richt zich enerzijds op organisaties zoals fietsverhuurders, fietsherstellers en organisaties met een vloot fietsen zoals bijvoorbeeld gemeenten, deelfietsen en fietskoeriers. Maar ook op iedereen die het wassen van fietsen wil aanbieden als extra dienstverlening, zoals fietsparkings, carwashes, gemeentes of fiets-evenementen.

Meer info: VeloWash.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content