Nieuw voedingswinkelconcept in Antwerpen

Leen Baekelandt
Leen Baekelandt Journaliste Plusmagazine.be

Op vrijdag 12 september opent HNGRY de deuren in Antwerpen. Het gaat om een foodstore nieuwe stijl, een primeur voor België. Het concept is eenvoudig: de winkel is ingedeeld per gerecht in plaats van per soort ingrediënt. Je koopt precies wat je nodig hebt voor het gerecht dat je inspireert.

Verspreid over de winkel staan vijf tafels, waarop in totaal tien gerechten worden voorgesteld. Maaltijden met vis, vlees of vegetarisch, voor elk wat wils. Een sommelier geeft bij elk gerecht ook een wijntip. Op borden boven de toontafels staan enerzijds de ingrediënten en anderzijds het afgewerkte gerecht afgebeeld. Klanten zien meteen wat ze kunnen eten en en hoelang het koken duurt. Ze kiezen hun gerecht, nemen de receptenfiche en de ingrediënten die netjes bij elkaar staan en precies in de hoeveelheid die ze nodig hebben voor 2 personen. Geen volledige bos peterselie dus voor wie maar één takje nodig heeft, geen hele zak sojascheuten als je maar een handvol gebruikt in een gerecht.
Het aanbod aan gerechten varieert wekelijks. Reken op een prijs tussen ? 5 en 10 per persoon.

Thierry Peeters haalde mosterd in Berlijn

HNGRY-oprichter Thierry Peeters zag het vernieuwende concept voor het eerst in Berlijn. En was meteen verkocht. Peeters startte eerder – hij was toen nog maar 24 – al de afterworkparty’s Pré Soirée in Café Local op het Zuid in Antwerpen. Met dit foodinitiatief, pal in het centrum van Antwerpen, pakt hij opnieuw uit met een primeur voor België.
Thierry Peeters: “Wat gaan we eten vanavond? Bijna iedereen breekt een paar keer per week het hoofd over die vraag. En ben je er eenmaal uit wat de pot ’s avonds schaft, dan moet je nog naar het warenhuis, en tussen de rekken op zoek naar alle ingrediënten. Meestal snel na het werk, op het moment dat iedereen de supermarkt binnenspringt. En thuis blijkt vaak dat je te veel hebt gekocht. Of dat je iets bent vergeten mee te brengen.”

“Dankzij HNGRY hoef je niet op zoek te gaan naar recepten, want die leveren wij. Samen met alles wat ervoor nodig is. Gezond, lekker en snel. De klant die naar HNGRY komt is een stedeling die én gezond wil eten én thuis wil koken én weinig tijd heeft. In gewone supermarkten zijn er natuurlijk afhaalmaaltijden, maar die geven minder voldoening dan wanneer je zelf kan starten van een puur ingrediënt. Bij ons vind je mooie, gezonde en eenvoudige gerechten om thuis te bereiden. Alles is vers.

Wij lieten ons verleiden door een wokgerecht met victoriabaars in een rode currysaus met basmatirijst. Bij de ingrediënten onder meer 1 teentje verse knoflook (de rest ligt niet meer door te schieten), 3 babymaïskolfjes, 3 limoenblaadjes... net wat ik nodig heb om in een kwartiertje tijd een heerlijk wokgerecht op tafel te zetten zonder achteraf van allerlei ingrediënten overschot te moeten opbregen. Het recept was bondig en duidelijk, de bereiding duurde precies een kwartiertje en de smaak was tiptop!

Extra randassortiment

Naast de dagelijkse gerechten, is er ook een ruime keuze aan allerhande delicatesseproducten zoals meer dan 30 verschillende soorten thee van Javana, de artisanale confituren van Bellberry uit Brugge of allerhande Italiaanse specialiteiten. Maar ook voor een vernieuwend Belgisch biertje met een vleugje cider van Donn kan je bij HNGRY terecht.

HNGRY, Kleine Markt 1, 2000 Antwerpe. Open: maandag tot en met zaterdag van 11u tot 19u.Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content