Tevreden met ons leven!

Wat doet u om jong te blijven? Enkele jaren geleden zouden we meteen aan antirimpelcrèmes, esthetische chirurgie en dergelijke hebben gedacht. Vandaag beantwoorden we diezelfde vraag spontaan met sport of beweging, gezonde en gevarieerde voeding, stoppen met roken, slapen, lachen,...

Inmiddels zijn we vooral begaan met wat zich in ons lichaam afspeelt, eerder dan te proberen camoufleren of veranderen wat er uiterlijk te zien is. Een goede zaak, want het ene staat niet los van het andere. Doelstelling nummer één is niet langer er jong uit te zien, maar ons jong te voelen. En dat heeft zelfs de cosmeticasector begrepen: die belooft niet langer, geheel ongeloofwaardig, onze rimpels te doen verdwijnen, maar wel ons terug een stralende huid te bezorgen. Komt dat omdat 50-plussers talrijker zijn geworden en die demografische kracht ouderdomsverschijnselen relativeert? We aanvaarden onze leeftijd, we komen er zelfs ronduit voor uit.

Dat is ook wat u ons hebt toevertrouwd bij de enquête die we in samenwerking met twee universiteiten hebben opgezet voor 20 jaar (!) Zenithbeurs, van 17 tot 21 november op de Heizel. Uit het eerste deel van de rondvraag over het welzijn van 50-plussers, waaraan u massaal hebt meegewerkt, is niets dan goed nieuws naar voor gekomen. Het zal als uitgangspunt dienen voor ontmoetingen tussen de onderzoekers van de universiteiten en de bezoekers aan de beurs.

We komen er in ons volgende nummer uitgebreider op terug, maar de krachtlijnen van de enquêteresultaten zijn duidelijk: 78% is tevreden met zijn leven zoals het nu is, 57% vindt zijn leven zelfs bijna volmaakt. 92% spreekt van vreugde en de helft van de ondervraagden zegt zich nooit kwaad te maken. Nóg opvallender: 75 % heeft amper spijt van de beslissingen die ze in het verleden heeft genomen. Als dat niet fenomenaal is! Want één van de voorwaarden om niet gehinderd te worden door onze voortschrijdende leeftijd, is nergens spijt van te hebben. Wat houdt ons jong? Het klinkt misschien banaal, maar het is essentieel: tevreden zijn met ons leven!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content