© Getty Images/iStockphoto

Vliegtuigen spotten vanop veilige hoogte

Iedereen die graag eens vliegtuigen spot kan dat vanaf nu in alle veiligheid doen op twee gloednieuwe spottersplatformen. Daarmee krijgen de vele tientallen vliegtuigspotters die dagelijks naar Zaventem en Steenokkerzeel afzakken een veilige en bevoorrechte plek om uitzonderlijke vliegtuigen te zien landen en opstijgen.

Internationale luchthavens zoals Schiphol en London Heathrow hebben al langer spottersplaatsen ingericht. Voor Brussels Airport is het een primeur. Tot vandaag parkeerden spotters hun wagen langs de kant van de weg en haalden soms halsbrekende toeren uit met ladders om de perfecte foto te kunnen nemen.

“Brussels Airport trekt veel verschillende én moderne vliegtuigen aan. Door de nabijheid van de Europese instellingen kan je hier ook regelmatig regeringstoestellen zien aankomen. We willen de spotters en onze fans graag tegemoetkomen in hun vraag naar een spottersplatform om betere foto’s te kunnen nemen,” zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

Voor spotters en kinderen

Vliegtuigen spotten vanop veilige hoogte

Het design en de plaats van de spottersplatformen werden afgestemd op de voorkeuren en de wensen van de spotters. Via een enquête hebben 1.700 spotters kunnen aangeven wat zij belangrijk vinden. De spottersplaats van Zaventem ligt ter hoogte van start- en landingsbaan 01/19, vlak bij een speelbos. Er werd zelfs een speelplein geïntegreerd in het platform zodat vliegtuigen spotten een uitstap kan zijn voor het hele gezin. Het platform van Steenokkerzeel biedt uitzicht op start- en landingsbaan 07R/25L, dé favoriete spotterplaats. Omdat het platform fel verhoogd werd, hebben spotters een vrij zicht op de baan. Hier werd een parkeerplaats ingericht om de overlast op de lokale wegen te beperken.

Bij beide platformen werden informatieborden gezet over de luchthaven, populaire vliegtuigtypes en de gebouwen die je vanop het spottersplatform kan zien zodat ook vliegtuigleken weten wat ze spotten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content