Voor u getest: De stappenteller

Leuk én nuttig: de stappenteller! Na een paar dagen tellen vergeet je al je bezwaren

Het ziet eruit als een polshorloge, maar je leest er ook heel andere dingen op dan hoe laat het is. Alvast tijd om wat meer stapjes in de wereld te zetten bijvoorbeeld... Een stappenteller! Eerlijk gezegd stond ik wat sceptisch tegenover dit toestelletje dat je een slecht geweten bezorgt. Ik weet zo ook wel of ik al dan (vooral) niet te weinig heb bewogen. En die mensen die nog vlug eens rond hun tafel lopen omdat ze nog 25 stappen moeten zetten die dag, dat was pas belachelijk zeg! Maar ziedaar... ik ben helemaal ‘verkocht’. Want als je twee weken Toscaanse stadjes bezoekt met iemand mét zo’n stappenteller aan zijn pols, ‘stap’ je mee in het verhaal, of je dat wil of niet. En eigenlijk is het best leuk. En zelfs uitdagend.

10.000 stappen

Tienduizend stappen zou je dagelijks moeten zetten om gezond te zijn. Dat is niet veel, maar ook niet weinig. Wie (zoals ik) ’s morgens met de wagen naar het werk rijdt, ’s avonds weer terug en tussenin enkel een paar wandelingetjes naar het koffieapparaat doet, zal thuis wel wat moeten rondlopen om die 10.000 te scoren. Anderzijds is het nu ook weer niet zo dat het onoverkoombaar is. Tienduizend stappen komt overeen met een 7-tal kilometer. Een wandelingetje tijdens je middagpauze helpt je al een heel stuk verder. En werkelijk elke stap telt!

Trappen tellen extra

Leuk om weten: als je trappen doet, krijg je extra stappen toegemeten. Opwaarts wel te verstaan! Want dan verbrand je extra calorieën.

Motiverend

Ik had gedacht dat het enerverend zou zijn, maar na mijn intensieve ’training’ zou ik het eerder motiverend noemen. Voor je het weet ben je dus dat extra rondje rond je tafel aan het doen... En het geeft je een goed gevoel als je de 10.000 hebt gehaald. Zo heb ik op reis even moeten wennen aan het feit dat de dagelijkse uitroep van mijn reis/echtgenoot “We zijn er!” niet betekende dat we ons reisdoel hadden bereikt, maar wel dat we genoeg stappen hadden gezet... tijd voor een ijsje op een terrasje!

Stappentellers bestaan in alle soorten en maten, van supereenvoudig tot uitgebreid met tal van andere functies. Bijgevolg lopen ook de prijzen zeer sterk uiteen. De goedkooste heb je al voor ? 15, maar voor een gesofisticeerd systeem kan je gemakkelijk meer dan ? 100 betalen.

Partner Content