007 redenen om met een James Bondlady te trouwen

Bravo! Een bondgirl van 51 – een bondlady, dus – da’s een uitstekende keuze, mister Bond. Vooral omdat Monica Bellucci, ondanks haar moeite met glimlachen, véél meer pit heeft dan de kleurloze Léa Seydoux van 30.

001. Een bondlady – geboren voor de niet-aflatende voedselcrisissen – kan relativeren en vertikt het om witloof in de oven te eten zonder hesp omdat charcuterie, net zoals rood vlees, kankerverwekkend zou zijn. Al jaren hoort ze over dit soort studies spreken en al jaren hoort ze voedingsdeskundigen sussen “dat het geen kwaad kan als je niet overdrijft”.

002. Ze is een levensgenieter: “Ik hou van pasta en chocolade”. Ah, pasta! Net als rijst en linzen verpakt in een doos die een toxische stof bevat die voedingsmiddelen besmet, krijgen we net te horen. Tja. Het is toch maar om ze te serveren met groenten vol pesticiden en vis met kwik, filosofeert de bondlady, die weet dat leven elke dag een beetje sterven is (de titel van de volgende Bondfilm?)

003. Ze heeft geen zin om in een gastronomische depressie te verzeilen en te eindigen als anorectisch fotomodel. “Ik ga nooit naar de fitness. Ik ben niet geobsedeerd door het slankheidsideaal en ik stress niet over hoe ik eruit zie.”

004. Wat haar milder maakt nu Bond, die 47 is en met de andropauze flirt, een buikje krijgt. Want in álle interviews met Monica Bellucci duikt wel een vraag over haar menopauze op. Maar wie vraagt Daniel Craig hoe het met zijn andropauze gesteld is? Wie? Slechts één zin komt in de buurt: “Ik ben wat minder soepel dan vroeger.”

005. De bondlady heeft realistische verwachtingen. Dus als Bond zucht: “Vanavond niet, schat, ik heb net een Land Rover full option naar de maan geholpen. Ik wil enkel nog een spelletje Candy Crush spelen op mijn iPad en dan dodo doen”, dan begrijpt ze dat. Ze weet dat een Bond met pijn aan zijn knie (ongevalletje op de set) een Bond is die tot niet veel meer in staat is.

006. Ze is er zich van bewust dat als James zich achter het stuur van zijn Aston Martin DB10 aanstelt om indruk te maken op een bondgirl, hij dat doet om zijn ego te strelen. En dat is geen scène waard.

007. Allemaal argumenten die duidelijk maken dat vrouwen van boven de 50 fantastisch zijn. En hoewel de onverwachte keuze voor een James Bondlady wellicht meer met marketing dan met een maatschappelijke revolutie te maken heeft, is het toch geweldig dat een vijftigplusser de vleesgeworden verleiding vertolkt aan de zijde van een held die een en al testosteron is. Mooi cadeautje onder onze kerstboom!

ANNE VANDERDONCKT

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content