11 (on)nuttige accessoires

Niets lijkt meer op een smartphone of een tablet dan een andere smartphone en een andere tablet. Behalve wanneer u ze uitrust met accessoires, de ene al nuttige dan de andere.

1. Twee SIM-kaarten tegelijk

Weinig smartphones zijn in staat om twee SIM-kaarten tegelijk te beheren (van twee verschillende operatoren of om het onderscheid te maken tussen kantoor en vrije tijd). Dankzij deze hoeskunt u met een eenvoudige schakelaar van de ene naar de andere kaart switchen, zonder een programma te installeren of te morrelen aan het apparaat zelf. Dual Sim Casefor iPhone 4/4S, ABC Soft, € 40.

2. Avondje disco

Deze kleine mobiele Bluetooth lamp-luidspreker laat de lichtstralen knipperen, synchroon met het geluid. Een soort van mobiele kleine nachtclub is dit, waarvan de lichtopbrengst van 7,6 W (Led) overeenkomt met die van een gloeilamp van 60 watt. Cosmic LED Speaker System, ABC Soft, € 99.

3. De armband die u de waarheid vertelt

Deze armband/activiteitenmonitor meet, wanneer aangesloten op een smartphone, al uw dagelijkse bewegingen. De sensor onderscheidt vijf types van activiteiten, kwestie van een rustig ritje niet te verwarren met een race. De armband meet ook uw hartslag (optioneel). Beschikbaar voor iPhone en Android. Loop, Polar, € 90.

4. Hoera, de Duivels!

Fan van de Rode Duivels? Dan zijn er voor u deze hoofdtelefoons (€ 60 tot € 180) en zeer evocatieve cases voor smartphones (€ 16). Soul-hoofdtelefoons en cases, Hama.

5. Zelfs in het donker

Deze universele flitser voor mobiele telefoons is 12 keer krachtiger dan degene waarmee uw smartphone standaard is uitgerust. De lithium-ion batterij laat toe om een honderdtal foto’s te nemen. Phone Phlash, Distri LDLC, € 25.

6. Draagbaar bureau voor Galaxy tablet

Deze multifunctionele kunstlederen hoes zorgt voor kijkondersteuning, is uitgerust met een afneembaar Bluetooth-toetsenbord en een stylus en heeft een autonomie van 120 uur. Arizona, Campus, € 70.

7. Alles voor de iPad Air

De FabricSkin Keyboard Folio beschermt beide zijden van het Bluetooth-toetsenbord dat speciaal werd ontworpen voor de nieuwe iPad Air. Het toetsenbord kan worden vastgehecht in twee richtingen: om te kijken of om te typen. FabricSkin Keyboard Folio, Logitech, € 149.

8. Kindvriendelijk schild

Een flashy siliconen bescherming in soepele antislip, om een iPad 2/3/4 of een Samsung Galaxy Tab 2 van 10 inch te beschermen tegen kinderhandjes, die niet altijd even proper en behendig zijn. Kidshield, Campus, € 19.

9.Stijlvolle stylus

Om zeer precies te klikken en te tekenen op een smartphone of een tablet, gaat niets boven een stylus. Dit niet erg dure model wordt geleverd in 26 kleuren voor touch-oppervlakken. Smart Stylus, Urban Factory, € 9,9.

10. Laden rechtstreeks van de kraan

Een lader net als een andere, maar met aandacht voor de vorm. Namelijk die van een kraan die uit de muur komt en waaraan u uw mobieltje kunt voltanken. Een rood led-lampje geeft aan dat de batterij wordt opgeladen, en switcht naar blauw als de klus geklaard is. iTap, ABC Soft, € 25.

11. Een jerrycan elekriciteit

Deze nomadische oplader heeft 6600 mAh aan boord. Genoeg om drie keer uw smartphone mee op te laden (of één keer uw tablet) zonder tussenkomst van een stopcontact. Werkt voor tablets, telefoons, camera’s, MP3, GPS en eReaders. De kers op de taart? Hij kan twee apparaten tegelijk opladen. Thumbs Up! Dual Power Bank, ABC soft, € 60.

Jean-Claude Verset – Foto’s G.F.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content