12 finalisten voor een unieke wedstrijd

Acht vrouwen en vier mannen. Dit zijn de finalisten van onze mannequinwedstrijd 2007-2008, die samenvalt met de 20ste verjaardag van Plus Magazine. Ze zijn allemaal ouder dan 50, en ze bruisen van levenslust!

Voor deze uitzonderlijke editie van onze mannequinwedstrijd hadden 650 mannen en vrouwen zich kandidaat gesteld. Daarvan namen er een zestigtal deel aan de preselectie op 6 oktober jl. Defileren, poseren, vragen beantwoorden tijdens het interview... het was niet eenvoudig, en toch slaagde de jury er uiteindelijk in 12 gelukkigen te selecteren voor de finale.

Wat er verder op het programma staat? Op 31 oktober of 2 november worden zij uitgenodigd bij onze wedstrijdpartner L’Oréal waar zij een hele dag onder handen genomen worden door kappers en make-upspecialisten. Daarna volgt een professionele fotosessie, waarvan u het resultaat zult zien in Plus Magazine van januari 2008, het nummer dat u vanaf 20 december 2007 in uw krantenwinkel vindt. Vanaf die dag kunt u bepalen welke kandidaat de prijs van de lezer verdient.

En dan is er de finale die start op vrijdag 22 februari 2008 en die doorgroeit naar de apotheose: het grote defilé op zondagmiddag 24 februari. Dan worden de perfect opgemaakte en geklede kandidaten verwend als echte modellen én ze krijgen de kans om het reilen en zeilen achter de schermen van de modewereld te leren kennen.

Zoals het bij de verjaardagseditie van een prestigieuze verkiezing past is het Crowne Plaza Hotel Le Palace, in het centrum van Brussel, al gereserveerd net als het door Horta ontworpen Maison du Peuple Art Nouveau, waar het defilé zal plaatsvinden. Ook de geschenken en juwelen zijn er, de luxereizen, de kleren, de make-up. Alles is klaar!

Zes van de finalisten mogen een professioneel book laten maken. En voor de hoofdwinnaars is er een modereportage in Plus Magazine, wellicht de start van een schitterende carrière! n

Dominique Dumonceau, Ham-Sur-Heure-Nalinnes

Marleen Gils,

Veerle-Laakdal

Ernest Buxant,

Montigny-le-Tilleul

Gracienne De Sadeleer,

Geraardsbergen

Patricia Van Dyck,

Hoboken

Giorgio Agostinelli,

Grimbergen

Hélène Prosorovsky,

Petit-Enghien

Viviane Burton,

Horion-Hozemont

Guy Cosemans,

Alken

Ingrid Zwaans,

Schilde

Vladina Cojan,

Le Roeulx

Jan Annoot,

Boezinge

1. Styliste Sonja Mertens, hoofdredactrice Anne Vanderdonckt en eindredacteur Serge Lvoff leggen de kandidaten op de rooster. 2. Klaar voor het defilé? 3. Lachen naar de lens! 4. De jury aan het werk.

Anne Vanderdonckt – foto’s: Eddy Vangroenderbeeck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content