Hotel Franq

3 restaurants met verwenhotel

FRANQ

In hartje Antwerpen opende een boetiekhotel met laagdrempelig gastronomisch restaurant, dat recent weer een Michelinster binnenhaalde. De historische charmes van het 18de-eeuwse neoclassicistische bankgebouw, het hedendaagse comfort en de geriefelijke inrichting behagen. De lobby straalt grandeur uit en sluit aan op het ontbijten restaurantgedeelte. De open keuken wordt bewaakt door Tim Meuleneire, die een reputatie verwierf in zijn eigen restaurant De Koopvaardij in Stabroek. Hij presenteert smakelijke, klassiek geïnspireerde no-nonsensegerechten. Op de spijskaart een 17-tal bereidingen, waaruit ook het ontdekkingsmenu is samengesteld. Wij proefden en genoten van ravioli van pompoen met gebakken langoustines en colombokruidenmix (27 euro), scholfilet met koningskrab, koolrabi en een smakelijke jus van strandkrabbetjes (32 euro) en van gebraden fazant Albufeira met gegratineerd witloof, merg en pikante polenta (28 euro). Er zijn 42 uiterst comfortabele hotelkamers. Het huisje in de tuin – Den Dooren Boom – en de historische kelder zijn attracties uit het verleden.

Odette en Ville
Odette en Ville

Hotel Franq, Kipdorp 10-12, 2000 Antwerpen, www.hotelfranq.com

Odette en Ville

In mei 2018 heropende Odette en Ville. Het exclusieve hotel-restaurant in de buurt van het hippe Kasteleinplein werd overgenomen door de familie Litvine, die al eigenaar is van met Michelinsterren beladen Brusselse restaurants: La Villa Lorraine, La Villa Emily, La Villa in the Sky en Seagrill. Het nieuwe Odette en Ville behoudt een trendy kantje en wordt uitgebaat door Tatiana en Vladimir Litvine, beiden dertig. Vladimir ging in de leer in vermaarde Brusselse eethuizen (Le Chalet de la Forêt, La Paix en La Villa Lorraine). Hij brengt in Odette en Ville zowel exotische kookkunst (bao van eend met ganzenlever, 16 euro) als klassiekers uit de Belgische keuken (lamskotelet met aardappelgratin, 29 euro). Zondag wordt er kip met appelmoes en frietjes of lenderibstuk met een salade opgediend. De inrichting van de bar, het restaurant en de zeven hotelkamers (vanaf 220 euro) is internationaal en grootstedelijk.

Le Clos des Récollets
Le Clos des Récollets

Odette en Ville, Kasteleinstraat 25, 1050 Brussel, www.odetteenville.be

Le Clos des Récollets

Het schilderachtige, 14deeeuwse miniatuur stadje Durbuy, aan de Ourthe, telt slechts enkele straten en steegjes. Achttien jaar terug kochten Frédéric Bruneel en zijn echtgenote Angélique hotel-restaurant Le Clos des Récollets. De intieme vertrekken van het 300 jaar oude gebouw zijn romantisch ingericht in een elegante, landelijke stijl, met alom natuursteen en hout. De tafels in de eetzaal zijn feestelijk gedekt, de stoelen dragen stoffen jurkjes met een strik op de rug. Frédéric Bruneel presenteert een spijskaart met slechts enkele gerechten. Alle aandacht gaat naar de menu’s. Wij genoten van in specerijen gemarineerde makreel met abrikozen, groene appel en mierikswortel-room. Tongfilet lag in het bord met waterkers, cantharellen en een lekkere schuimjus van vin jaune. Duivenborst combineerde de chef met in boter geglaceerde worteltjes en zilveruitjes, knolselderpuree en een geurige jus. Er zijn acht gepersonaliseerde kamers met actueel comfort.

Le Clos des Récollets, rue de la Prévôté 9, 6940 Durbuy, www.closdesrecollets.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content