Advertorial

5 gouden stijltips

De kennis en ervaring van een Personal Shopper zijn hun gewicht in goud waard. Maar met deze 5 tips van Sandra De Block, Personal Shopper bij e5, raakt u ook al een heel eind wanneer u uit winkelen gaat.

1. De zandloperfiguur blijft het streefdoel: twee driehoeken op elkaar, die samenvloeien in de taille – type Marilyn Monroe. Hebt u weinig of geen taille, geen nood: door een mooie ceintuur te dragen of een jurk met een duidelijke snijlijn creëert u optisch de illusie van een slanke leest. Hebt u wel een uitgesproken taille, dan kunt u deze extra benadrukken door bijvoorbeeld de onderste knopjes van uw cardigan open te laten.

2. Met een flinke boezem bent u altijd beter af met een V-hals. Het zwaartevlak wordt namelijk in twee gedeeld, een dankbaar trucje om het oog te verschalken. Een V-hals zal een zwaar décolleté altijd ranker doen lijken, zeker in combinatie met een lange halsketting.

3. Brede heupen? Leid de aandacht af: geen felle kleuren onderaan (in een rode broek zult u altijd opvallen), maar donkere tinten die slanker doen lijken. Vergeet de vorm van uw benen niet: hebt u zware heupen maar mooie benen, dan doet u er goed aan om een nauwe pantalon te kiezen. Immers, met brede pijpen maakt u uw onderbenen weer even breed als uw heupen. Opteer indien mogelijk ook voor een hak: dat creëert een natuurlijke lifting. Op die manier zult u er altijd strakker en eleganter uitzien dan wanneer u op sneakers rondloopt.

4. Wilt u uw achterwerk optisch een maatje minder geven, begin dan met het dragen van een broek met achterzakken: stiksels en snijlijnen verdelen alles in compartimenten, waardoor uw zitvlak minder volumineus lijkt. Door het dragen van een blouse tot het breedste deel snijdt u bovendien als het ware uw derrière in twee. Snijlijnen leggen, in de lengte of in de breedte, speelt altijd in uw voordeel.

5. Accessoires vangen de aandacht. Wilt u een fraaie halslijn beklemtonen, drapeer er dan een mooie ketting rond. Let wel: hou het binnen proportie. Bent u tenger van gestalte, draag dan fijne juwelen; oogt u zwaarder, durf dan gerust uit te pakken met een opzichtig bollenhalssnoer. Feit is: met een modieuze sjaal, een smalle riem, mooie schoenen, aparte oorbellen of een stijlvolle ring kunt u een sobere outfit naar een hoger niveau tillen. Kleurrijke of excentrieke elementen geven een extra touch. Bovendien zet u mooie handen, elegante enkels, een slanke taille enz. extra in de verf, en leidt u de aandacht af van uw minder geliefkoosde lichaamsdelen. Makkelijk en handig!

Nood aan persoonlijke stijltips? Bij e5 krijgt u een Personal Shopper voor u alleen gedurende 1 uur. Maak snel uw gratis afspraak.