Advertorial

“Advies op maat is het streefdoel”

Als Personal Shopper bij e5 heeft Sandra De Block een dankbare job. In het beste geval stuurt ze klanten vol twijfels met een resem stijltips en een goed gevoel huiswaarts. In het tweede beste geval krijgen klanten die al op het juiste modepad zitten bevestiging. “Maar altijd zal ik goed kijken wie ik voor me heb: advies op maat is het streefdoel.”

Bij e5 kunnen klanten genieten van de Personal Shopper Service: 1 uur persoonlijk stijladvies, helemaal gratis. Een van die Personal Shoppers is Sandra De Block. Zij vertelt: “Starten doe ik altijd met een dampende kop koffie en een kort verkennend gesprek. Ook al ben ik door mijn rugzakje vol kennis en ervaring goed geplaatst om wie dan ook van advies te voorzien, het is belangrijk om eerst te ontdekken welk type vrouw of man ik voor me heb: timide of eerder spontaan, neutraal of juist excentriek, onzeker of vooral heel mondig? Naast de persoonlijkheid is ook de lichaamsbouw van tel: groot, slank, breed, wel of geen taille, kleine of grote boezem. Daarom raak ik de mensen aan en trek ik alle loszittende kledingstukken samen, zodat ik een idee krijg van hun lichaamsbouw.”

Sandra De Block, Personal Shopper bij e5.
Sandra De Block, Personal Shopper bij e5.

“Wat ik voornamelijk doe, is de zwaardere lichaamsdelen verdoezelen en de aandacht afleiden naar die plekjes waar de klant wél tevreden over is. Daar bestaat een heel arsenaal aan trucjes voor. Verticale lijnen zoeken die een kleine gestalte optisch groter maken, of een broek kiezen met een hoge taille of rits opzij voor wie een platte buik wenst.

Af en toe probeer ik de klanten wel uit hun comfortzone te halen. De meeste vrouwen kiezen voor veilig en vertrouwd, maar iets nieuws proberen kan heus geen kwaad: ‘Door in het pashokje te gaan staan, geef je nog geen geld uit.’ Stiekem weten vrouwen wel wat hen staat en wat niet. Een ommezwaai in de garderobe probeer ik daarom stap voor stap uit. Dat is een gouden regel: wie zich niet lekker voelt in een kledingstuk, zal dat ook uitstralen naar de buitenwereld. Bruskeren heeft geen zin, het voorzichtig suggereren van tips wel.”

“Hoe mooi de outfits die ik voorstel ook zijn, de basis blijft het dragen van de juiste lingerie. Als de boezem niet op haar plaats zit, hoe kan een jurkje dat dan wel? Veel dames denken helaas: ‘Lingerie is niet zo belangrijk, dat zit toch overal onder.’ Dat is fout. Goede lingerie is de basis van waaruit alles vertrekt. Net zoals de gepaste schoenen, overigens.”

Met de juiste outfit kan iedereen stralen.

“Klanten durven wel eens onzeker te zijn over hun lichaam en garderobe. Ik heb er al in tranen weten uitbarsten... Nochtans, met de juiste outfit kan iedereen stralen. Net zoals iedereen kleur kan verdragen. De een al wat meer dan de ander, maar je hoeft geen knalrode jurk te dragen, een fijn turquoise sjaaltje maakt ook al een verschil. Persoonlijk geeft het mij de grootst mogelijke voldoening om klanten met nieuwe inzichten en – wie weet – een verrassend andere blouse huiswaarts te sturen!”

Hebt u ook zin in zo’n persoonlijke stijlsessie? Maak snel uw gratis afspraak.