Als het regent

Circus!

Met Kooza keert het Cirque du Soleil terug naar zijn roots. De traditionele acrobaten en clowns spelen de hoofdrol en vertellen met fysieke krachttoeren en slapstickhumor het verhaal van een eenzame man die op zoek gaat naar zijn plaats in de wereld. Knokke is de enige Belgische halte van het Canadese gezelschap dat het circus heruitvond en vermaak van hoog artistiek niveau brengt.

Kooza van Cirque du soleil. Van 19/7 tot 18/8, op diverse tijdstippen. In de Grand Chapiteau (tent), naast het station van Knokke-Heist. Prijs: € 34 tot € 104,5. Tickets: ? 0900 84 100 en www.sherpa.be. Info: www. cirquedusoleil.com/nl.

Meester architect

Bozar brengt dit jaar hulde aan de bekende Belgische architect Bob Van Reeth (dit jaar 70). Hij is onder meer verantwoordelijk voor het Holocaustmuseum in Mechelen, de abdij van Westvleteren en het Koning Boudewijnstadion in Brussel. De overzichtstentoonstelling belicht zijn oeuvre: 50 projecten en verwezenlijkingen kunt u van naderbij bekijken aan de hand van schetsen, tekeningen, foto’s, documenten, modellen en films.

Bob van Reeth: Architect. Tot 8/9 in Bozar, Ravensteinstraat 23, Brussel. Di-zo, 10-18 u. Do, 10-21 u. Prijs: € 6, 65+ € 4. Info: ? 02 507 82 00 en www.bozar.be

Achter de schermen van Brussels Airport

In de zomermaanden kunt u onder begeleiding ontdekken hoe het Belgische epicentrum van de luchtvaart draait als een geoliede machine. Het laden/lossen van bagage, de bevoorrading van maaltijden en brandstof, de werking van de loopbruggen: u leert er alles over. Aansluitend maakt u een rondrit van ongeveer een uur op het luchthavendomein.

Rondleiding Brussels Airport. Van 7/7 tot 25/8. Infobalie aankomsthal niveau 2, elke zondag, 10-12 u. (Nl.), 14-16 u. (Fr.). Prijs: € 20, (minimum) 5-12 jaar: € 15. Reserveren: 1 maand vooraf via summertours@brusselsairport.be. Info: www.brusselsairport.be/nl/b2b/guided_tours

Luxueuze zijde

Het Modemuseum in Antwerpen richt de spots op de luxueuze bedrukte zijde van de Zwitserse firma Abraham. De naam zegt misschien niet veel, maar de grootste Europese couturehuizen – Dior, Givenchy, Yves Saint Laurent en Balenciaga – maakten in de jaren 50-60 gebruik van het kleurrijke textiel. Abraham sloot in 2002 noodgedwongen de deuren, maar liet een indrukwekkend archief na. Op de tentoonstelling experimenteren ook hedendaagse ontwerpers als Dries Van Noten, Diane Von Furstenberg en Peter Pilotto met Abrahamprints.

Zijde en prints uit het Abrahamarchief. Tot 11/8 in het MoMu, Nationalestraat 28, Antwerpen. Di-zo, 10-18 u. Prijs: € 8. Info: www.momu.be

Meer op www.plusmagazine.be/uitstapjes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content