© Stockfood/Isopix

Bagels met eiersla

6 personen ? 25 minuten + 15 minuten in de oven

Voor de bagels ? 300 g bloem ? 7 g zout ? 7 g bakpoeder ? 1 el zaden ? sesam ? 375 g Griekse yoghurt ? 1 eigeel

Voor het beleg ? 4 eieren, hardgekookt ? 2 avocado’s ? sap van oe citroen ? scheutjes ? peper en zout

1. Meng de droge ingrediënten voor de bagels in een kom. Voeg de yoghurt toe en meng opnieuw. Kneed het deeg snel op een werkblad. Verdeel het in zes ballen. Prik met je vinger een gat in elke bal en maak het breder.

2. Verwarm de oven voor op 200°C. Schik de bagels op een beklede bakplaat, bestrijk ze met eigeel, bestrooi ze met sesam en bak 15 minuten.

3. Schil en ontpit de avocado’s. Pel de hardgekookte eieren en prak ze grof met de avocado en het citroensap. Kruid af.

4. Laat de bagels afkoelen. Snij ze doormidden en beleg ze met de eiersalade en scheutjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content