Een goed gevoel, het hele jaar door

Natuurlijke serums, verzorgende foundations, smoky eyes, roze en grijs-mauve tinten voor mond en ogen... Wij wuiven de zomer stralend uit met nieuwe producten die ons een goed gevoel bezorgen.

De hele zome hebt u genoten van de zon. Uw huid ziet er prachtig uit en om die mooie gloed te bewaren, kiest u voor doelgerichte verzorgingsproducten en een subtiele make-up...

De nieuwe serums

Zeg maar volmondig ja tegen een serum, een product met een fijne textuur die u zowel onder een dag- als een nachtcrème kunt aanbrengen. Serums presteren almaar beter. Guerlain bijvoorbeeld liet zich inspireren door een bijenkorf voor Abeille Royale, andere producten laten uw huid van binnenuit oplichten: LiftActiv CxP Total van Vichy, Capital Lumière van Clarins en Finition Lumière van Dior, een paarlemoeren serum met aminolumine (euro151).

Novagen Dr Caspari van Diadermine (euro12,99 voor 30ml elixir) en het Japanse merk Authent Menard herstellen de huid met behulp van plantaardige stamcellen. Global Fermeté van Sisleya (euro317) belooft een stevigere huid en Coaching Senior van Stendhal (euro89) mikt op dames vanaf 60 jaar. Uw huid vaccineren tegen de tand des tijds, dat is wat Vax’in for Youth van Givenchy beoogt (euro85). En om de oogcontour glad te strijken, kunt u rekenen op Eye Balm Intense van La Mer met een masserende rollerapplicator (euro147) en op Advanced Night Repair Eye Synchronized Complex van Estée Lauder (euro51).

Goed om te weten: Vanaf 50 jaar worden de cellen minder doorzichtig. Vandaar dat het zinvol is een verzorgingsproduct te gebruiken dat het lichtkapitaal herstelt (Dior, Clarins).

Verzorgende foundation

U bent niet zo dol op foundation? Wedden dat u uw mening herziet! Anno 2010 vormt het een beschermend schild en voelt het als een tweede huid. Om de juiste tint te kiezen, test u het product uit op uw kaak. Net als de filmsterren gebruikt u twee tinten: een lichte voor het middelste deel van uw gelaat, een donkere voor de contouren. Of u mengt de foundation met een druppel dagcrème. Wij smelten voor Radically No Surgetics van Givenchy, voor Resilience Lift Foundation van Estée Lauder (vanaf oktober), voor Fluide Embellisseur de Teint van UNE (euro16,49) en Teint Multi-régénérant SPF15 van Clarins (euro42,50).

Een tip: Neem wat foundation tussen uw vingers en klop er zachtjes mee op uw neusvleugels, op het midden van uw voorhoofd en op uw kin. Werk daarna de textuur luchtig uit.

Smoky eyes

Uiteraard is een twinkelende oogopslag ook toegestaan als je de twintig voorbij bent. Maar kies dan bij voorkeur voor grijs, taupe, mauve, blauw of kastanjebruin. Niet voor zwart, dat is te hard. Trek met een oogpotlood een lijntje langs de bovenste wimperrand (en langs de onderste als u geen gezwollen ogen of donkere kringen hebt), wrijf dat een beetje uit en breng één of twee tinten oogschaduw aan op het beweeglijke ooglid. Geslaagde combinaties: grijs + blauw, groen + pruim, marineblauw + mauve.

Een tip: “U bepaalt zelf hoe intens de kleur is: een kwastje levert een luchtige halo op, een applicator in mousse een gesatineerd, ma effect.” (zegt Yannick Vaudry, make-up YSL)

Uw mond in de kijker

Deze herfst zijn lipsticks in glanzende kleuren aan de macht maar alles blijft transparant en subtiel. Oranjetinten zijn prachtig in combinatie met een gebronsde huid. Roze en koraalrood flatteren een iets blekere huid. ’s Avonds gaat u voor dieprood. Maar teken de contouren van uw lippen niet na met een gekleurd potlood. Breng uw lipstick aan met uw vinger, eventueel op een huidkleurig potloodlijntje om te vermijden dat de lipstick uitloopt. Clarins zet uw lippen in de kijker met de nieuwe Rouge Prodige. In het scala van 29 tinten vindt u beslist de perfecte kleur.

Een tip: Om rimpeltjes glad te strijken, creëerde Olivier Echaudemaison (directeur make-up bij Guerlain) KissKiss Essence de Gloss, een verzorgingsproduct dat de lippen egaliseert en volume geeft.

Een frisse blos

Of een gelaat charme uitstraalt, heeft veel te maken met de koontjes. Dat weet Peter Philips, directeur make-upcreaties bij Chanel. Daarom komt het beroemde huis met een nieuwe blush: Joues Contraste.

Instant Blush Couleur Magique van Clarins (euro22,90) reageert op de pH-waarde van uw huid. En we zijn ook dol op de mozaïek van unieke kleuren bij Prisme Blush Blooming van Givenchy (euro44,54).

Een tip: Voor een natuurlijke gloed brengt u met een ronde kwast blush aan op uw koontjes en op uw slapen. Een luchtig accent op het puntje van uw neus en op uw kin en... klaar!

Nagels in kleuren

Nagellak is uitgegroeid tot een volwaardig modeaccessoire: voor de handen en – waarom niet? – voor de tenen. Houd uw goede zomergewoontes aan en blijf uw nagels trakteren op basislak + gekleurde lak + topcoat. Onze favorieten: Chanel, OPI, Dior, MAC, La Roche-Posay. De kleuren van het najaar: taupe, rood, zwart, babyroze...

In de parfumeriezaak Dr Caspari van Diadermine in de supermarktLa Roche-Posay en Vichy in de apotheekMAC in de merkboetieks en via www.maccosmetics.comMenard: % 016 49 14 45 en Kroonen &Brown Brussel, % 02 512 40 05 UNE bij Di en Planet Parfum.

Virginie Draelants

Partner Content