Eerste hulp bij make-upfiasco’s

Foundation met de uitstraling van een gipslaag, klonterende mascara, lipstick die uitloopt... Make-upongelukjes zijn schering en inslag. Maar geen paniek: dankzij enkele professionele tips zet u foutjes in een wip weer recht!

Er zijn zo van die dagen... Hoe hard we ook ons best doen, niets lijkt te lukken. Tijd voor plan B!

Te veel foundation

Oplossing: “Breng opnieuw wat dagcrème aan om de foundation op te slorpen en poeder dan lichtjes tegen het glimmen”, adviseert Yannick van Yves Saint-Laurent. Breng in de toekomst enkel foundation aan op de T-zone (voorhoofd, neus, kin) en wrijf die uit.

Goed om te weten: Foundation smeert vlot uit op een basis zoals Lisse Minute of Eclat Minute van Clarins.

Te veel blush

Oplossing: “Probeer de overtollige rouge niet te verwijderen met een tissue”, aldus Filbur bij Nivea. “Vervaag de blush met een beetje getinte dagcrème. Een op en top transparante, gezonde look is het resultaat!”

Mascara is uitgelopen

Oplossing: “Verwijder de mascara met wat foundation op een wattenstaafje, niet met een reinigingscrème of -melk”, raadt Yannick van YSL aan.

Goed om te weten: Voorkomen is beter dan genezen. Een desastreuze panda-look kunt makkelijk voorkomen door geen waterproofmascara te gebruiken. Want die zet zich even hardnekkig op de huid als aan de wimpers!

Mascara klontert

Oplossing: “Haal de overtollige hoeveelheid weg met een wimperborsteltje, niet met een wattenstaafje of een tissue”, beklemtoont Heidi Morawetz van Chanel. “Klonterende mascara kunt u al vermijden bij het opbrengen. Beweeg het borsteltje niet te vaak heen en weer in de huls. Eén beweging volstaat.”

Prima mascara’s: DiorShow, Inimitable Chanel, Respectissime Définition La Roche-Posay, Illusionist Estée Lauder, Telescopic L’Oréal,...

Smoky eyes mislukt

Oplossing: “Vlak het teveel aan oogpotlood of eyeliner uit met een wattenstaafje”, weet Nicolas Degennes van Givenchy. “U kunt erboven ook een lichtere tint oogschaduw aanbrengen.” “Voortaan trekt u voor het slapengaan met een vet oogpotlood een lijntje aan de binnenkant van het onderste ooglid. Verwijder ’s ochtends het overtollige product en u hebt sensuele smoky eyes.”

Wenkbrauwen te drastisch geëpileerd

Oplossing: “Maak ze voller met oogschaduw, niet met een potlood. Oogschaduw doseert makkelijker. Wilt u dit probleem in de toekomst vermijden, dan epileert u uw wenkbrauwen nog enkel onderaan, niet meer bovenaan.”

Te veel lipstick

Oplossing: Dep de zone met een tissue en herstel de schade door uw lipcontour opnieuw te tekenen met een potlood (huidskleur of één tint lichter dan uw lipstick). Of breng foundation aan.

Een te donkere lipstick

Oplossing: “Vlak de lipstick uit door uw lippen te deppen met een vinger en breng nadien een lichtere tint aan”, luidt het advies van Olivier Echaudemaison van Guerlain. “Als u lippenrood met de vingers aanbrengt, zijn de kleuren minder intens. Of kies voor lipgloss.”

Lipstickvlekken op tanden

Oplossing: Breng de lipstick niet te veel binnenwaarts aan en poeder uw lippen tussen twee lagen lipstick in. Ook in een tissue happen is een prima truc. n

Virginie Draelants

Partner Content