ANN HEYLENS © FRANK BAHNMULLER

Fernweh of heimwee?

Word je gelukkig van reizen? Wetenschappers hebben zich over de kwestie gebogen. Het antwoord blijkt af te hangen van je persoonlijkheid. Ben je extravert en heb je aangeboren fernweh, een hunker naar verre horizonten? Dan is de kans groot dat de prikkeling van je brein in onbekende oorden je goed doet. Ben je veeleer introvert en emotioneel, dan bestaat het risico dat reizen net het omgekeerde effect heeft en je batterijen niet oplaadt, maar extra stress en heimwee veroorzaakt. Een boek lezen in de tuin is dan een betere optie.

De woestijnroos inspireerde de Franse architect Jean Nouvel voor het ontwerp van het Nationaal Museum in Qatar. De in elkaar grijpende cirkels beschermen tegen de blakende zon. Het gebouw is opgetrokken rond het 19de-eeuwse paleis van de voormalige emir.
De woestijnroos inspireerde de Franse architect Jean Nouvel voor het ontwerp van het Nationaal Museum in Qatar. De in elkaar grijpende cirkels beschermen tegen de blakende zon. Het gebouw is opgetrokken rond het 19de-eeuwse paleis van de voormalige emir.© BELGAIMAGE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content