Festivalkoorts

Eclectisch

Een festival in de hoofdstad dat even exotisch en eclectisch is als zijn inwoners. Dat is Couleur Café. In de beginjaren inviteerde het vooral Afrikaanse en Afro-Cubaanse artiesten. Intussen heeft het zijn muzikale horizon verruimd en staat er ook Belgische muziek op het programma. Maar Couleur Café verliest zijn wereldse roeping niet. Enkele namen: Beverly Jo Scott, De La Soul en Mokoomba.

Couleur Café. Tour & Taxis, Havenlaan 86, Brussel. 29/6 tot 1/7. Prijs dagticket: VVK euro 36, kassa euro 44. Info en tickets: www.couleurcafe.be.

Gratis en Belgisch

Marktrock, hét festival in de Leuvense binnenstad is dit jaar al aan zijn 30ste editie toe. Het is bovendien 100 % Belgisch en 100 % gratis. Soulsister, Stan van Samang en Peter Van de Veire hebben al bevestigd.

Marktrock. Oude Markt en Vismarkt, Leuven. 10/8 tot 12/8. Prijs: gratis. Info: www.marktrock.be.

Jazz bij het kasteel

De Engelse met bossen omringde tuin van het Kasteel den Brandt vormt een oase van rust in Antwerpen. Het is zonder twijfel dan ook een van de mooist denkbare decors om te luisteren naar Paolo Conte, Toots Thielemans, Jef Neve en Philip Catherine. Liefst in combinatie met een romantische picknick bij de vijver.

Jazz Middelheim. Park den Brandt, Beukenlaan 12, Antwerpen. 16/8 tot 19/8. Prijs dagticket: VVK euro 37, kassa euro 45. Tickets: tel. 0900 00600 en

www.jazzmiddelheim.be.

Nieuwe tradities

Twee jaar geleden doopte het Festival van Dranouter zich om tot Festival of new Traditions. En sindsdien beperkt het zich niet meer tot folk. Ook dit jaar prijken heel wat bekende namen op de affiche. Zo zakken Absynthe Minded, Spinvis, Kadril en Guido Belcanto af naar het West-Vlaamse dorpje bij de Franse grens. Bart Peeters onderbreekt speciaal voor het festival zijn muzikale stop.

Festival Dranouter. Festivalterrein, Dikkebusstraat 234, Heuvelland. 3/8 tot 5/8. Prijs dagticket: euro 50.

Tickets: www.sherpa.be. Info: tel. 057 44 69 33 en

www.festivaldranouter.be.

Brussels Summer Festival

Een muziek- en multicultureel evenement in het hart van de hoofdstad. Op de planken: John Cale, Benabar of nog Iggy and The Stooges. Ga terug in de tijd met Brockxelles 58 (12/8 vanaf 14 u), een rockfestival recht uit de jaren 50, met concerten, authentieke Amerikaanse sleeën, vintage kledingstandjes, vinylplaten, badges,... En verder: 10 dagen feesten op 4 podia in het gezelschap van 150 artiesten.

Paleizenplein, Koningsplein, Museumplein, Kunstberg,... 1000 Brussel. 10/8 tot 19/8. Dagticket VVK: euro 17,5 .

Info en tickets: % 070 25 20 20 en www.bsf.be.

Klassiekers

De beste hits van vroeger, nu en morgen. Dat is het recept van T/W Classic, het broertje van het Werchterfestival dat zijn klassiekers eert. Onder meer De Kreuners, Sting en Lenny Kravitz sieren de affiche. Voor de Kreuners, die hebben aangekondigd er eind dit jaar mee te stoppen, is het meteen ook hun laatste openluchtconcert.

T/W Classic. Festivalpark, Haachtsesteenweg, Werchter. Op 23/6. Prijs: euro 69. Tickets: tel. 0900 2 60 60 en www.twclassic.be. Info: tel. 016 60 50 33 en www.twclassic.be.

Ann Heylens – Olivia Van de Putte

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content